TRAKTORI PARALISALI ULICE ŠIROM NEMAČKE, SVE STOJI! Na stotinu poljoprivrednika blokiralo frankfurtski aerodrom, NEMAJU GDE!

Autor:

Svet

03.02.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frankfurtska policija je upozorila putnike da koriste javni prevoz zbog blokade državnih puteva

TRAKTORI PARALISALI ULICE ŠIROM NEMAČKE, SVE STOJI! Na stotinu poljoprivrednika blokiralo frankfurtski aerodrom, NEMAJU GDE!

Foto: Tanjug/AP

Rano jutros, više stotina farmera je svojim traktorima blokiralo prilazne puteve ka aerodromu u Frankfurtu. Razlog za ovaj protest je odluka vlade da ukine poreske olakšice za kupovinu dizela za poljoprivredne mašine. Situacija se donekle smirila do podneva, prenosi Bild.

Blokada puteva i upozorenje policije

Frankfurtska policija je upozorila putnike da koriste javni prevoz zbog blokade državnih puteva, a potom je saopštila da je većina prilaza aerodromu otvorena. Prema podacima policije, puteve je blokiralo oko 500 traktora, dok organizatori tvrde da ih je bilo oko hiljadu.


Ovaj protest farmera predstavlja ozbiljan izazov za vlasti, posebno imajući u vidu značaj poljoprivrede za nemačku ekonomiju, prenosi Tanjug.

Nemiri se proširili na aerodrome širom Nemačke

Ovo nije prvi slučaj nemira u Nemačkoj u poslednje vreme. Na deset aerodroma širom zemlje su otkazani svi letovi zbog štrajka radnika obezbeđenja, što je izazvalo haos među putnicima.


Situacija je dodatno zakomplikovana najavom štrajka na aerodromima širom Nemačke, a najveći haos se očekuje upravo na aerodromu u Frankfurtu.

Protesti farmera i štrajkovi na aerodromima predstavljaju ozbiljan izazov za nemačke vlasti i privredu. Ove situacije naglašavaju značaj poljoprivrede i vazdušnog saobraćaja za nemačku ekonomiju, te će vlasti morati pažljivo da razmotre svoje odluke kako bi smirile tenzije među građanima i osigurale normalno funkcionisanje aerodroma i drugih ključnih infrastrukturnih tačaka.

(Bild/Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading