POLJOPRIVREDNICI U PARIZU DIŽU REVOLUCIJU? Najavili blokadu puteva i opšti HAOS - sprema im se nemački scenario!

Autor:

Svet

27.01.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksim Bizar, predstavnik udruženja, istakao je da će blokada trajati najmanje pet dana.

POLJOPRIVREDNICI U PARIZU DIŽU REVOLUCIJU? Najavili blokadu puteva i opšti HAOS - sprema im se nemački scenario!

Foto: shutterstock

Francuski poljoprivrednici udruženi u "Mlade poljoprivrednike" najavili su da će u ponedeljak, 29. januara, započeti sa potpunom blokadom Pariza, sprečavajući isporuku robe u prestonicu.

Maksim Bizar, predstavnik udruženja, istakao je da će blokada trajati najmanje pet dana i da će obuhvatiti ne samo Pariz, već i tri departmana oko prestonice, prenosi RIA novosti.

Promena strategije i plan blokade

Bizar je istakao da su poljoprivrednici odlučili da promene svoje metode i organizuju blokadu kako bi istakli svoje zahteve. Njihova namera je da zaustave isporuku robe u Pariz i da kontrolišu saobraćajnice ka prestonici sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Ova akcija neće biti kratkotrajna, već će trajati najmanje pet dana, pružajući jasan stav stanovnicima Pariza o neophodnosti uloge poljoprivrednika.

Nedovoljne mere vlasti

Udruženje "Mladi poljoprivrednici" istaklo je da mere koje je predložio premijer Gabrijel Atal nisu dovoljne. Atal je najavio da će vlasti odbiti povećanje poreza na dizel koji se koristi u poljoprivredi, ali poljoprivrednici smatraju da to nije dovoljno. Takođe, ističu da je Francuska protiv zaključenja sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i članica južnoameričkog bloka "Merkosur", što bi moglo dovesti do nepoštene konkurentnosti.

Protesti i blokade

U proteklih sedam dana, poljoprivrednici su blokirali glavne saobraćajnice u Francuskoj, koristeći seno, đubrivo i gume kao prepreke, dok su traktori parkirani na autoputevima. Ova akcija je deo šireg protesta poljoprivrednika koji zahtevaju bolje uslove rada i zaštitu svojih interesa. S obzirom na najavljenu blokadu Pariza, očekuje se dalje zaoštravanje situacije i povećanje pritiska na vlasti.

(RIA novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading