PRIPREMALI NAPAD, FINANSIRALI GA I SPROVELI U DELO! Bela kuća se oglasila o krvavom napadu u Jordanu, NJIH okrivljuje za UDAR DRONOM!

Autor:

Svet

31.01.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća je danas zvanično obavestila javnost o mogućem poreklu napada dronom u Jordanu, u kojem su tri američka vojnika izgubila živote. Prema informacijama koje je preneo Si-En-En, Vašington smatra da je grupa Islamski otpor u Iraku ključni organizator ovog napada.

PRIPREMALI NAPAD, FINANSIRALI GA I SPROVELI U DELO! Bela kuća se oglasila o krvavom napadu u Jordanu, NJIH okrivljuje za UDAR DRONOM!

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

- Verujemo da je napad u Jordanu planirala, finansirala i omogućila krovna grupa pod nazivom Islamski otpor u Iraku, koja uključuje više grupa uključujući Kata'ib Hezbolah - izjavio je Džon Kirbi, portparol Veća za nacionalnu bezbednost.

On je naglasio da ova militantna grupa nije jedina odgovorna za prethodne napade na američke baze.

- Sve ovo pokazuje karakteristike koje povezujemo s delovanjem Kata'ib Hezbolaha. Prema našoj obaveštajnoj zajednici, odgovornost leži na krovnoj organizaciji Islamski otpor u Iraku - dodao je Kirbi.

Treba napomenuti da je Islamski otpor u Iraku preuzeo odgovornost za napad, organizacija koja prima podršku od strane Irana i aktivno deluje u Iraku i Siriji.

U napadu dronom u Jordanu, život je izgubilo troje američkih vojnika, dok je više od 30 pripadnika vojske povređeno. Ovo je prvi put od početka rata u Gazi da su američke trupe pretrpele žrtve od neprijateljske vatre na Bliskom istoku.

Predsednik Džo Bajden je već razgovarao s porodicama poginulih vojnika i najavio je prisustvo na njihovom pogrebu u bazi Dover u petak.

Iako je Bajden najavio odmazdu i odgovor na ove napade, do sada nije pružio precizne detalje o tome kako planira izvesti ovu akciju.

SAD nastavlja pažljivo da prati situaciju, istovremeno naglašavajući svoju odlučnost da odgovori na pretnje i napade na svoje vojne snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading