BAJDENOV TAJNI ADUT NA IZBORIMA: Velika estradna zvezda bi mogla da odluči predsedničku trku u Americi?!

Autor:

Svet

31.01.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularnost pop pevačice Tejlor Svift postaje sve više prepoznatljiva ne samo u svetu zabave, već i u američkoj političkoj areni.

BAJDENOV TAJNI ADUT NA IZBORIMA: Velika estradna zvezda bi mogla da odluči predsedničku trku u Americi?!

Foto: Tanjug/AP

Prema nedavnoj anketi Njuzvika, oko 18 odsto američkih birača, među kojima su i 3 od 10 mladih glasača, izjavilo je da bi verovatnije podržali kandidata kojeg podržava Tejlor Svift.

Anketa takođe otkriva da bi, ukoliko bi se izbori u SAD održali danas, oko 48 odsto Amerikanaca glasalo za bivšeg predsednika Donalda Trampa, dok bi podrška aktuelnom predsedniku Džozefu Bajdenu bila nešto niža, iznosivši 42 odsto.

Mladi birači izražavaju zabrinutost zbog Bajdenove starosti, situacije u Gazi i problema oko studentskog duga, ali analitičari smatraju da bi podrška Tejlor Svift mogla promeniti dinamiku.

Sviftova je bila neizostavan deo američkog života tokom prethodne godine, od rekordne koncertne turneje koja je, kako neki veruju, doprinela izbegavanju recesije, do njenog angažmana na utakmicama Nacionalne fudbalske lige u znak podrške dečku Trevisu Kelsiju, koji igra za Kanzas Siti Čifs.

Njeno prisustvo na Superboulu sledećeg meseca samo će pojačati njenu vidljivost.

Sviftova uživa podršku i Bele kuće

Ona je već pokazala svoju političku orijentaciju, izražavajući nesklonost prema bivšem predsedniku Donaldu Trampu i optužujući ga za podsticanje rasizma. Njena moć da mobilizuje ljude pokazala se i u septembru kada je pozvala svoje fanove na Instagramu da se registruju za glasanje, rezultirajući sa oko 35.000 novih registracija na Vote.org.

Nedavna podrška Sviftove od strane Bele kuće, nakon širenja lažnih slika pevačice na društvenim mrežama, samo je dodatni dokaz njenog rastućeg uticaja. S obzirom na atmosferu uoči predsedničkih izbora koji, kako analiza Blumberga sugeriše, sve više liče na gerontokratiju, pojačana popularnost Tejlor Svift izaziva nervozu kod Trampovih saveznika i konzervativnih medija poput Foks njuza.

Iako ideja da pop zvezda može uticati na ishod američkih izbora može izgledati kao puka špekulacija, trenutno stanje stvari ukazuje da bi Tejlor Svift, želela ona to ili ne, mogla da ima značajan uticaj na politički pejzaž Sjedinjenih država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading