RAT SAMO ŠTO NIJE, KREĆE BIBLIJSKI SUKOB U TEKSASU: ''Božja vojska'' kreće na put preko pola SAD, kriza se zahuktava!

Autor:

Svet

31.01.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa "Vratimo naše granice", koja je organizovala konvoj za Teksas u pokušaju da zaustavi migrante, prikupila je više od 138.000 dolara donacija.

RAT SAMO ŠTO NIJE, KREĆE BIBLIJSKI SUKOB U TEKSASU: ''Božja vojska'' kreće na put preko pola SAD, kriza se zahuktava!

Foto: shutterstock

Poduhvat grupe koja sebe naziva "Božjom vojskom" privukao je pažnju javnosti nakon objavljivanja plana puta na njihovoj veb-stranici.

Konvoj je trebalo da krene iz Virdžinije u ponedeljak, deleći se u dve grupe kako bi prošli kroz različite granične države pre nego što stignu u Teksas.

Cilj putovanja, kako se navodi u saopštenju grupe, jeste "rasvetljavanje očiglednih opasnosti koje predstavljaju široke otvorene južne granice".

Grupe su brzo stekle medijsku pažnju, a broj pratilaca na Telegramu povećao se sa oko 1.000 tokom vikenda na impresivnih više od 3.000 u utorak. Tokom ovog razdoblja, grupa je takođe uspešno prikupila donacije kako bi finansirala svoje putovanje i aktivnosti.

Prema informacijama sa stranice za prikupljanje sredstava, novac se koristi za različite potrebe, uključujući gorivo za autobuse i kamione, gradske dozvole, medijsko-tehnološku podršku, troškove lokacije mitinga, komunikacionu opremu, montaže na lokacijama mitinga, osvetljenje i zalihe.

Zanimljivo je da se sredstva navodno primaju od entiteta pod nazivom "MISIJA VTP AGEJ 28", što sugeriše na biblijski kontekst.

Jedan od organizatora je grupu nazvao "Božjom vojskom", dodajući biblijski kontekst svom cilju. Članovi ove grupe jasno ističu da je njihov cilj od "biblijskog" značaja, dodatno podstičući radoznalost i pažnju javnosti.

Očekuje se da će dalji razvoj događaja pratiti medijski, a konvoj će biti pod lupom kako se bude kretao ka Teksasu s namerom da rasvetli pitanja koja se tiču južnih granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading