ŠOKANTAN PREOKRET! Desantis se POVUKAO i podržao Trampa u republikanskoj trci za predsedničke izbore u SAD! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.01.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter).

ŠOKANTAN PREOKRET! Desantis se POVUKAO i podržao Trampa u republikanskoj trci za predsedničke izbore u SAD! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD.

Sinoćna guvernerova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat republikanaca, bivši predsednik SAD Donald Tramp osvojio unutarstranačke izbore u saveznoj državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa kao kandidata republikanaca na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci.

 

 

Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao "poražavajuće" treće mesto.
Prema anketi Si-En-Ena i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

Uticaj Supruge Kejsi

U ovim internim razgovorima, posebna pažnja se posvećuje ulozi Kejsi DeSantis, koja se takođe smatra konačnim donosiocem odluka. Njen uticaj na moguću odluku o povlačenju Guvernera mogao bi biti od ključnog značaja, pisao je ranije Blumberg.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading