ZAPAD U PANICI, DVE KLJUČNE SVETSKE SILE NIKAD BLIŽE! Peking nastavlja da podržava Moskvu na frontu u Ukrajini: ''Ne odustajemo od svoje politike!''

Autor:

Svet

31.01.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jasnom i odlučnom stavu, kineski ministar odbrane, Dong Džun, potvrdio je nastavak snažne podrške Kine Rusiji po pitanju ukrajinskog sukoba, ističući da Peking neće da odstupi od ove politike uprkos pritiscima Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

ZAPAD U PANICI, DVE KLJUČNE SVETSKE SILE NIKAD BLIŽE! Peking nastavlja da podržava Moskvu na frontu u Ukrajini: ''Ne odustajemo od svoje politike!''

Foto: Tanjug/AP

Ova izjava dolazi nakon sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

Ministar Dong naglasio je da čak ni odbrambena saradnja Kine i Evropske unije neće biti žrtvovana zbog političkih pritisaka.

- Nećemo menjati ili odustati od svoje politike. Ne bi trebalo i ne mogu da ometaju normalnu rusko-kinesku saradnju - izjavio je Dong, stavljajući do znanja da Kina ostaje posvećena podršci Rusiji.

Uprkos naporima zapadnih zemalja da izoluju Rusiju, Kina želi pružiti snažnu podršku svojoj saveznici. Dong je istakao da Kina i Rusija, kao dve ključne svetske sile, moraju zajednički odgovoriti na globalne izazove.

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, uzvratno je primetio da odnosi između Rusije i Kine prolaze kroz najbolji period u svojoj istoriji.

- Koordinacija naših napora ima stabilizujući efekat na međunarodnu situaciju i pomaže u smanjenju konfliktnog potencijala - naglasio je Šojgu.

Ministar Dong je dodao da Kina snažno oseća podršku Rusije po pitanju tajvanskog i drugih ključnih kineskih interesa. Ovaj dijalog je deo šire razmene stavova o međunarodnim i regionalnim pitanjima od obostranog interesa između Kine i Rusije, piše Sputnjik.

Admiral Dong Džun, imenovan za kineskog ministra odbrane krajem januara, prethodno je bio glavnokomandujući ratne mornarice Narodno-oslobodilačke armije Kine od 2021. godine. Njegova imenovanja nagoveštava nastavak snažnog savezništva između Kine i Rusije u vojnom i geopolitičkom kontekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading