ISTRAŽIVANJE O SEKSUALNOSTI GENERACIJE Z ŠOKIRALO NAROD: Ovoliko njih tvrdi da su pripadnici LGBTQ populacije

Autor:

Svet

30.01.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su iznenadile čak i one koje tema nikada ne zanima

ISTRAŽIVANJE O SEKSUALNOSTI GENERACIJE Z ŠOKIRALO NAROD: Ovoliko njih tvrdi da su pripadnici LGBTQ populacije

Foto: pixabay.com

Prema istraživanju Instituta za istraživanje javnih religija, čak 28 posto američke generacije Z, koja obuhvata mlade odrasle od 18 do 25 godina, smatra za sebe da je deo LGBTQ populacije.

Rezultati istraživanja šokirali su američku javnost koja se poslednjih godina trudi da prihvati sve grupe i manjine ljudi, ali i koja očito nije bila spremna za ovakve brojke.

Podaci istraživanja otkrivaju da 28 posto pripadnika generacije Z sebe identifikuje kao gej, biseksualac, transrodna osoba ili kvir.

Ovaj broj je znatno veći u poređenju sa samo 10 odsto ukupne odrasle populacije, 16 posto milenijalaca, 7 posto generacije X, 4 posto bejbi bumera i 4 posto tihe generacije koji se identifikuju kao LGBTQ.

Osim neočekivano visokog procenta, ovo istraživanje ističe raznolikost generacije Z kako po pitanju seksualne orijentacije, tako i po pitanju rasne i etničke raznolikosti.

U izveštaju se takođe napominje da pripadnici ove generacije pokazuju povećanu političku, društvenu i kulturnu angažovanost.

Dodatno, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izveštavaju da se tinejdžeri generacije Z takođe identifikuju kao LGBTQ u značajnom broju.

Prema njihovim podacima, svaki četvrti srednjoškolac u Americi se identifikuje kao gej, biseksualac ili je trenutno u nedoumici u vezi sa svojom seksualnošću.

Ovo istraživanje postavlja osnovu za dalje analize i istraživanje razloga iza ovih promena u identifikaciji seksualne orijentacije među generacijama, dok takođe ukazuje na evoluciju društva i kulturnih normi u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading