NEKI DELOVI TELA S GODINAMA POSTAJU KRAĆI, A NEKI DUŽI: Promene su NEIZBEŽNE, za ovoliko se smanjuje POLNI ORGAN

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste se zapitali bar jednom do sada kako se neka starija osoba toliko fizički promenila.

NEKI DELOVI TELA S GODINAMA POSTAJU KRAĆI, A NEKI DUŽI: Promene su NEIZBEŽNE, za ovoliko se smanjuje POLNI ORGAN

Foto: shutterstock

Svađa

Nakon što su vaši roditelji označili poslednju tačku na tabeli rasta iz detinjstva, možda mislite da ste prestali da rastete. Ali, postoje dva značajna dela tela koja očigledno nisu. Nakon što ostatak tela prestane da raste, nos i uši ne. 

Dr Rajan Neinštajn, praktičar plastične hirurgije u NIC Surgical Associates i Neinstein Plastic Surgeri, objašnjava kako se ove dve crte lica razlikuju od ostatka tela. Doktor opisuje kako reprodukcija ćelija pokreće rast tela.

- Većina ćelija u našem telu prestaje da se reprodukuje u pubertetu - rekao je dr Nejnštajn za Reader's Digest. Kada ćelije u našem telu, kao što su ćelije kostiju, mišića i masnih ćelija, prestanu da se umnožavaju, mi prestajemo da rastemo. To ne znači da same ćelije ne mogu da postanu veće (mogu; tako gradimo mišiće) ili da se smanje (mogu; tako sagorevamo masti). 

Nos i uši su jedinstveni u poređenju sa ostalim delom tela jer se sastoje od mekog tkiva okruženog hrskavicom. A to je meko tkivo koje nastavlja da raste tokom našeg života, piše "The healthy".

Foto: Shutterstock

Nos i uši nastavljaju da rastu tokom života

- Kada pogledate nekoga ko ima 80 godina u odnosu na nekoga ko ima 20, imaće više ćelija u ušima i nosu - kaže dr Neinstein. Ako ste primetili da neki stariji ljudi imaju veće uši i nos, evo zašto.

Ako se pitate zašto kosa i nokti nisu na listi delova tela koji nikada ne prestaju da rastu, dr Nejnštajn ima objašnjenje i za to. Rast kose i noktiju, kaže, genetski je određen i varira od osobe do osobe; na primer, ćelavost je nasledna. Dok je kontinuirani rast ušiju i nosa konzistentan, situacija sa kosom i noktima "nije tako jasna", kaže dr Neinstein.

Takođe, neki delovi se smanjuje i produbljuju, prenosi net hr.

  • ženske grudi se spuštaju do 11 cm
  • penis se smanjuje i do 2,5 cm
  • nokti sporije rastu
  • usna resica je duža
  • nestaje sjaj u očima
  • nos je duži
  • zubi su izraženiji
  • dlačice u nosu i ušima mogu da porastu do 3 cm

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading