NISU IH DOVOLJNO PRITISLI: Netanjahu TAJNO SNIMLJEN kako kritikuje Amerikance, ovo se Bajdenu NIKAKO neće dopasti (VIDEO)

Autor:

Svet

24.01.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer svestan je da najveća leđa za sve što radi njegova vojska u Gazi ima upravo u SAD, ali mu to očito nije dovoljno

NISU IH DOVOLJNO PRITISLI: Netanjahu TAJNO SNIMLJEN kako kritikuje Amerikance, ovo se Bajdenu NIKAKO neće dopasti (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu tajno je snimljen kako porodicama talaca u Gazi govori da je "problematično" što Doha, odnosno Katar deluje kao posrednik u sukobu.

Netanjahu je na snimku koji je ugledao svetlost dana na društvenim mrežama rekao kako ni Amerikanci "nisu izvršili veći pritisak na Katar koji je domaćin vođama Hamasa", prenosi Times of Israel.

Netanjahuov stav u potpunoj je suprotnosti sa mišljenjem ministra inostranih poslova Katara Maheda Al Ansarija.

"Vodimo ozbiljne razgovore s obema stranama u sukobu. Predstavili smo ideje. Konstantno dobijamo odgovore od Izraela i Hamasa, što je samo po sebi razlog za optimizam", rekao je Majed Al Ansari.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu iz dana u dan zbog siline rata u Gazi dobija sve više kritika, a neki poput Turske otvoreno su mu već okrenuli leđa.

S druge strane, glavno njegovo uporište u očima sveta i dalje su mu Sjedinjene Američke Države. 

Početkom nedelje, Hamas je navodno izneo predlog Kataru da prenese Izraelcima da je prekid rata moguć ako se oslobode svi zarobljenici sa obe strane. 

Netanjahu je ovo glatko odbio.

“Radim na ovome danonoćno. Ali da budem jasan: u potpunosti odbacujem uslove predaje čudovišta Hamasa", rekao je Netanjahu.

"Ako pristanemo na ovo, naši vojnici su uzalud pali. Ako na to pristanemo, nećemo moći da garantujemo sigurnost našim građanima”, rekao je premijer Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading