ŠUT KARTA ZA PREMIJERA? Nećete verovati koliko Izraelaca u ovom momentu podržava vladu Netanjahua, a za sve je kriva JEDNA ODLUKA

Autor:

Svet

03.01.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 56 posto Izraelaca želi da se Gaza “očisti”, šta god to značilo, međutim samo 15 posto stanovnika ove zemlje ima poverenje u premijera Benjamina Netanjahua

ŠUT KARTA ZA PREMIJERA? Nećete verovati koliko Izraelaca u ovom momentu podržava vladu Netanjahua, a za sve je kriva JEDNA ODLUKA

Foto: Tanjug/AP

Izraelci masovno podržavaju osvetu svoje vojske narodu Palestine i Hamasu, koji je 7. oktobra napao njihove kibuce i učesnike festival Supernova.

Poslednje istraživanje javnog mnjenja pokazalo je da Izraelci imaju poverenja u svoju vojsku kada je reč o delovanju u Pojasu Gaze što je šokiralo ostatak sveta.

Čak 56 posto Izraelaca želi da se Gaza “očisti”, šta god to značilo, međutim samo 15 posto stanovnika ove zemlje ima poverenje u premijera Benjamina Netanjahua.

Nakon što je 7. oktobra ubijeno više od 1.200 Izraelaca narod nije oprostio Netanjahuu što na vreme nije zaštitio Izraelce, odnosno što su bezbednosne službe ove zemlje, nadaleko poznate u svetu po svojoj ažurnosti, potpuno zakazale.

Zbog toga se i slažu sa više od 80 učesnika festivala smrti na jugu zemlje koji su početkom ove godine tužili vladu Izraela, ali i vojsku i policiju što su potpuno zakazali na granici sa Palestinom.

Netanjahuov politički rival i sadašnji partner iz ratnog kabineta, centrista Beni Ganc, dobio je podršku 23 posto ispitanika. Oko 30 posto njih nije navelo koga bi voleli da vide kao novog premijera.

Što se Netanjahua tiče, on je izjavio da će proći “meseci i meseci” do pobede. Do sada je u ratu Izraela i Hamasa život izgubilo više od 22.000 stanovnika Gaze i okolnih mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading