KIDNAPOVANO PET DEVOJČICA U NIGERIJI, PA VRAĆENO KUĆI: Za njihovu slobodu otmičari tražili preko 60.000 evra!

Autor:

Svet

21.01.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi građani Nigeriji donirali su novac kako bi se iznos što pre sakupio, uprkos činjenici da je isplata novca za otkup u toj zemlji zakonom zabranjena.

KIDNAPOVANO PET DEVOJČICA U NIGERIJI, PA VRAĆENO KUĆI: Za njihovu slobodu otmičari tražili preko 60.000 evra!

Foto: Shutterstock

Pet sestara koje su 2. januara ove godine kidnapovane u porodičnoj kuci u Bvariju, predgrađu nigerijske prestonice Abudže, oslobođeno je u zajedničkoj akciji policije i vojske, saopštila je policija Nigerije.

Kako navode, posle uspešne akcije spasavanja koja se dogodila u subotu uveče u blizini šume Kadžuru u državi Kadunana na severu Nigerije devojčice su vraćene porodici, prenosi BBC.

Prilikom kidnapovanja, zajedno sa još jednom sestrom koja je kasnije ubijena i njihovim ocem Mansurom Al-Kadrijarom početkom januara stradali su ujak devojčica i tri policajca kada su upali u zasedu otmičara.

Kasnije su otmičari oslobodili Mansura pod uslovom da prikupi otkupninu za njihovo oslobađanje i dodatno, kako je rekao jedan član porodice za BBC, kao opomenu, ubili njegovu 21-godišnju cerku Nabehu,

Za oslobađanje devojčica otmičari su tražili otkupninu u visini od 65 miliona naira (oko 62.300 evra), a mnogi građani Nigeriji donirali su novac kako bi se iznos što pre sakupio, uprkos činjenici da je isplata novca za otkup u toj zemlji zakonom zabranjena.

Širom Nigerije, a posebno na njenom severu, poslednjih godina kriminalne grupe, u nameri da lako dođu do novca, kidnapovale su stotine ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading