PILOT SE ZALEDIO KAD JE TOKOM VOŽNJE POGLEDAO U PROZOR AVIONA: Usledilo prinudno sletanje

Autor:

Svet

13.01.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećom, niko od 59 putnika i šest članova posade nije povređen u ovom incidentu.

PILOT SE ZALEDIO KAD JE TOKOM VOŽNJE POGLEDAO U PROZOR AVIONA: Usledilo prinudno sletanje

Foto: shutterstock

Japanska avio-kompanija "Ol Nipon ervejz" je saopštila da je njihov avion, model "boing 737-800", bio primoran da se vrati na aerodrom sa kojeg je poleteo zbog pukotine koja se pojavila na prozoru pilotske kabine tokom leta.

Srećom, niko od 59 putnika i šest članova posade nije povređen u ovom incidentu.


Važno je napomenuti da se pomenuti avion "boing 737-800" ne može povezati sa nedavnim događajima koji su u vezi sa modelom "Boing 737 Max 9". Ovaj model je nedavno izazvao pažnju javnosti nakon što je došlo do otpadanja dela letelice tokom leta prošle sedmice.

Američka administracija za vazdušni saobraćaj je juče odlučila da produži meru prizemljenja "Boinga 737 Max 9" na neodređeno vreme radi dodatnih bezbednosnih provera.


Ovo je izazvalo zabrinutost među putnicima i analitičarima vazduhoplovne industrije širom sveta, a kompanija "Boing" je suočena sa ozbiljnim izazovima u vezi sa bezbednošću svojih letelica.

Iz kompanije "Ol Nipon ervejz" stižu izjave o značaju bezbednosti putnika i posade kao prioritetu broj jedan. Nakon incidenta sa pukotinom na prozoru, sprovedene su sve neophodne provere i istraživanja kako bi se utvrdio uzrok i sprečile slične situacije u budućnosti.

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) danas je na neodređeno vreme produžila odluku o prizemljenju boingovih aviona "737 MAX 9", zbog novih bezbednosnih provera i najavila će pooštriti nadzor nad samom kompanijom "Boing" nakon incidenta na letu "Alaska Airlines".

Američke avio-kompanije "United Airlines" i "Alaska Airlines" su otkazale svoje letove do utorka, dok je FAA saopštila da će biti potrebna još jedna runda inspekcije pre nego što razmotri vraćanje ovih mlaznjaka u vazduh, prenosi Rojters.

Pod strožim nadzorom, FAA će, kao regulator aviosaobraćaja, izvršiti reviziju proizvodne linije Boing 737 MAX 9 i dobavljača kompanije, i razmotriti mogućnosti da nezavisni akter preuzme aspekte sertifikacije bezbednosti novih letelica, koje je FAA prethodno dodelila Boingu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading