BILI SMO U PAKLU, MISLILI SMO DA ĆEMO IZGORETI: Putnici aviona koji se zapalio opisali JEZIVE SCENE sa aerodroma, od ovog NIKOM NEĆE biti dobro!

Autor:

Svet

03.01.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičari aviosaobraćaja su objasnili kako su Japanci prilikom evakuacije izveli pravo malo čudo s obzirom da su za 90 sekundi evakuisali 379 putnika bez da je iko povređen

BILI SMO U PAKLU, MISLILI SMO DA ĆEMO IZGORETI: Putnici aviona koji se zapalio opisali JEZIVE SCENE sa aerodroma, od ovog NIKOM NEĆE biti dobro!

Foto: Printscreen/https://twitter.com/BNONews

Putnici Japan Airlinesa koji sui z Sapora sleteli na aerodrom u Tokiju, posle čega im se avion zapalio, opisali su detaljno šta se dešavalo unutar letelice u minutima koji su ih delili od sigurne smrti.

Avion Japan Airlinesa sudario se usled ljudske greške sa avionom koji je bio na pisti specijalno namenjen žrtvama zemljotresa u drugom delu zemlje.

"Cela kabina je bila ispunjena dimom za nekoliko minuta. Bio je to pravi pakao. Bacili smo se na pod. Tada su se otvorila vrata i videli smo hitnu pomoć. Bio je haos", rekao je Šveđanin Anton Deibe.

Jedan od onih koji se nalazio u avionu bio je 59-godišnji Japanac Satoši Jamake.

"Osetio sam da se avion nagnuo u stranu. Video sam veliku neravninu. U avionu je postajalo vruće i mislio sam, da budem iskren, da nećemo preživeti. Bili smo u paklu", poručio je Jamake.

Analitičari aviosaobraćaja su objasnili kako su Japanci prilikom evakuacije izveli pravo malo čudo s obzirom da su za 90 sekundi evakuisali 379 putnika bez da je iko povređen.

"Posada je bila u stanju da započne evakuaciju iz udžbenika. Vatra je bila samo na jednom delu aviona što je omogućilo posadi kratak period da izvuku sve", rekao je Aleks Mačersa, analitičar za aviosaobraćaj, prenosi BBC.

Avion Japan Airlinesa sudario se na pisti sa avionom Japanske obalne straže i prilikom sudara se i zapalio.

Svi putnici iz aviona Japan Airlinesa uspješno su evakuisani te su prošli bez povreda. Nažalost, u drugom avionu poginulo je pet od šest članova posade koji su se u tom trenutku nalazili u avionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading