RUSI PODIGLI BOMBARDERE: Širom cele Ukrajine aktivirane sirene za VAZDUŠNU OPASNOST

Autor:

Svet

02.01.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je Rusija izvela masivan raketni udar na Ukrajinu.

RUSI PODIGLI BOMBARDERE: Širom cele Ukrajine aktivirane sirene za VAZDUŠNU OPASNOST

Foto: youtube.com/printscreen

U većem delu Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušni napad, što je izazvalo veliku zabrinutost među stanovništvom. Alarm se prvo oglasio u sedam regiona, da bi se kasnije proširio na Kijev i Černigovsku oblast. Ovo je izazvalo veliku napetost i strah među građanima, koji su se brzo povukli u skloništa kako bi se zaštitili od mogućih napada.

Nezvanični izvori navode da je Rusija podigla 13 strateških aviona tipa Tu-95MS i minimum četiri Mig-31. Ova informacija dodatno pojačava strahovanja od mogućeg eskaliranja sukoba između Rusije i Ukrajine, što bi imalo ozbiljne posledice po obe zemlje i ceo region.

Jutros je Rusija izvela masivan raketni udar na Ukrajinu, što predstavlja drugi napad u prethodnih nekoliko dana. Ispaljeno je oko 110 projektila, od kojih je većina bila usmerena na Kijev i Harkov. Ova situacija dodatno pogoršava već tešku humanitarnu krizu u regionu i izaziva strah od daljeg nasilja.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni istakao je da je protivvazdušna odbrana uspela da obori svih 10 aerobalističkih projektila Kh-47M2 Kinžal, koristeći sistem Patriot AD. Ovo izuzetno uspešno dejstvo protivvazdušne odbrane predstavlja važnu tačku u odbrani zemlje od napada i pokazuje visoku efikasnost ukrajinskih vojnih snaga.

Ukrajina se i dalje suočava sa ozbiljnim izazovima i pretnjama po svoju bezbednost, a situacija ostaje napeta i neizvesna. Međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja i pokušava da pronađe diplomatsko rešenje kako bi se sprečilo dalje eskaliranje sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading