TAJKUN IMAO VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Ruskom milioneru napravili klopku, ubrzo nakon pokretanja istrage zbog afere fingiranja cena! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

01.01.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski milioner Genadij Širjajev izbegao je atentat u blizini svoje fabrike jaja, uprkos eskalaciji tenzija izazvanih istragom vlasti o navodnom nameštanju cena jaja od strane nekoliko biznismena.

TAJKUN IMAO VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Ruskom milioneru napravili klopku, ubrzo nakon pokretanja istrage zbog afere fingiranja cena! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Pluton45873221

Incident se dogodio 27. decembra u centralnoj ruskoj oblasti Voronjež, dok je tajkun upravljao svojim luksuznim 4x4 BMW vozilom. Nepoznati napadači su ga presreli i ispalili dva hica u automobil, ali Širjajev je uspeo da izbegne teške povrede.

 

 

Jaja poskupela 50 odsto u poslednja tri meseca

Policija još uvek nije identifikovala motiv napada, ali nezvanični izvori s Telegram kanala MASH ukazuju na to da su meštani koji su bili nezadovoljni naglim povećanjem cena jaja mogli biti umešani u ovaj napad.

Širjajev je vlasnik Tretjakovske farme živine, a vlasti su samo dva dana pre atentata pokrenule postupak protiv njega i još dvojice vlasnika farmi zbog sumnje u nameštanje cena jaja.

Povećanje cena jaja za više od 50 posto u poslednja tri meseca izazvalo je nezadovoljstvo među stanovnicima, koji smatraju jaja osnovnim prehrambenim proizvodom.

Kremlj preuzeo vanredne mere da bi umirio građane

Kremlj je reagovao na ovu situaciju, poričući nestašicu jaja i sproveli su hitne planove za uvoz velikih količina jaja iz inostranstva. Takođe su odustali od uvoznih taksi kako bi smanjili cene. Naredba je takođe stigla do Federalne službe bezbednosti (FSB) da uhapsi sve one koji se sumnjiče za nelegalno gomilanje jaja.

Analitičari naglašavaju da su visoke cene energenata i zapadne sankcije doprinele skupljem uzgoju kokošaka i proizvodnji jaja u Rusiji. Situacija je postala toliko ozbiljna da je Kremlj morao preduzeti vanredne mere kako bi umirio nezadovoljstvo građana.

U međuvremenu, ukrajinske antikorupcijske službe sumnjiče tajkuna Igora Kolomojskog za proneveru 250 miliona dolara u vezi s PrivatBankom, dodatno komplikujući političku scenu u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading