SNAŽNA ODMAZDA ZBOG BELGORODA! Ruske snage tokom noći i jutros žestoko raketriale Harkov, prve slike sa lica mesta: Uništeni mnogi objekti - ovo su im bili mete! (FOTO)

Autor:

Svet

31.12.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noćas su se nad gradom Harkovom nadvila tamna senka terora, jer su ruske snage izvele žestoke napade na ovaj ukrajinski grad, tvrdeći da je reč o "znaku odmazde zbog udara na Belgorod"

SNAŽNA ODMAZDA ZBOG BELGORODA! Ruske snage tokom noći i jutros žestoko raketriale Harkov, prve slike sa lica mesta: Uništeni mnogi objekti - ovo su im bili mete! (FOTO)

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

U napadima, koji su se dogodili tokom noći i jutra, stradalo je najmanje 24 ljudi, dok je više od 100 osoba povređeno.

 

 

Ruske vlasti navode da su ciljano gađali nekadašnji hotel "Kharkov Palace", tvrdeći da su u njemu bili smešteni čelni ljudi glavnog Obaveštajnog direktorata. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, u hotelu je, kako tvrde, boravilo oko 200 stranih plaćenika, a napad je izveden kao odgovor na planiranje i izvršenje terorističkog napada na Belgorod.

 

 

- Izveli smo direktan raketni napad na bivši hotel 'Kharkov Palace' i uništilipripadnike glavnog obaveštajnog direktorata i ukrajinske trupe koje su bile direktno uključene u planiranje i izvršenje terorističkog napada na Belgorod - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske vlasti, međutim, tvrde da su napadi na Harkov izvedeni i dronovima kamikazama tokom noći 31. decembra.

 

 

Ukupno četiri udara su registrovana u gradu, a pogođeni su i civilni objekti, uključujući stambene zgrade, kafiće i poslovne prostore. Gradonačelnik Harkova, Igor Terekov, izjavio je da su ruski napadi bili usmereni na civile, ne na vojne ciljeve.

 

- Nisu gađali vojne ciljeve, već kafiće, stambene i poslovne zgrade. Uoči nove godine, Rusi bi da plaše naš grad, ali mi se ne bojimo, mi smo nepobedivi - rekao je Terekov, izražavajući hrabrost i odlučnost stanovnika Harkova u suočavanju sa neprijateljskom agresijom.

Ovaj najnoviji razvoj događaja samo produbljuje tenzije između Rusije i Ukrajine, dok međunarodna zajednica prate situaciju sa zabrinutošću i apeluje na mirno rešenje sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading