ODJEKUJU DETONACIJE ŠIROM BELGORODA: Žestok udar na RUSKI grad na granici - Moskva tvrdi da su pobijena deca, mrežama kruže stravični snimci napada! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

30.12.2023

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se da se Ukrajina zvanično oglasi o ovom napadu.

ODJEKUJU DETONACIJE ŠIROM BELGORODA: Žestok udar na RUSKI grad na granici - Moskva tvrdi da su pobijena deca, mrežama kruže stravični snimci napada! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/HOGP

Situacija u ovom Belgorodu gradu postaje sve napetija dok Rusija tvrdi da su Ukrajinci izvršili snažan udar na centar grada, uz samu granicu između dve zemlje. Prema izveštajima, ruske vlasti navode da su u ovom napadu stradala i deca, dok se Ukrajina još uvek nije oglasila povodom optužbi.

Foto: Tanjug/AP/HOGP

 

 

Društvenim mrežama kruže snimcima koji prikazuju eksplozije, zapaljene zgrade i vozila u Belgorodu. Autentičnost ovih snimaka nije potvrđena, ali sugerišu na ozbiljnost situacije u gradu.

 

 

Rusija tvrdi da su u napadu ubijena najmanje dvoje dece, dok je više ljudi ranjeno. Optužuju Ukrajinu za napad, ali zvanični Kijev još uvek nije izneo svoj stav.

Vjačeslav Gladkov, čelnik Belgorodskog regiona, izjavljuje da su se u gradu aktivirale sirene za vazdušnu opasnost, upućujući građane da potraže utočište u skloništima. Gladkov je takođe naveo da su Ukrajinci navodno gađali i selo Urazovo, dodajući da nema povređenih, ali su oštećeni sportska hala i nekoliko drugih objekata.

 

 

Ovo se dešava nakon jučerašnjeg jednog od najvećih vazdušnih napada na Ukrajinu od početka rata, tokom kojeg su bili pogođeni brojni gradovi širom zemlje. Situacija je sve uzavrelija, a međunarodna zajednica sa strepnjom iščekuje dalje informacije o ovom sve ozbiljnijem sukobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading