GAĐALI SU NAS AMERIČKIM ORUŽJEM: Rusi otkrili šta se desilo u Belgorodu, usledila je brutalna poruka Ukrajincima

Autor:

Svet

29.12.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo odbrane došlo je do pouzdanih podataka šta se zaista dogodilo u pomenutom regionu

GAĐALI SU NAS AMERIČKIM ORUŽJEM: Rusi otkrili šta se desilo u Belgorodu, usledila je brutalna poruka Ukrajincima

Foto: Tanjug/AP

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Ukrajina ispalila tri američkih projektila tipa "HARM" u ruski region Belgorod.

"Tri ukrajinska HARM-a, proizvedena u SAD, uništena su iznad teritorije Belgoroda uz pomoć naše protivvazdušne odbrane", saopštilo je ministarstvo odbrane, preneo je TASS.

Oko 15.00 po lokalnom vremenu, pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad uz pomoć HARM-a je odbijen.

Tri američka HARM-a su uništena iznad teritorije regiona Belgorod uz pomoć naše PVO", istaklo je ministarstvo.

Ukrajinska vojska saopštila je da je Rusija gađala Ukrajinu sa 158 dronova i raketa tokom noći, pogodivši ključnu infrastrukturu, industrijske i vojne objekte.

U međuvremenu, šef diplomatije Evropske unije ocenio je da je noćašnji ruski napad na Ukrajinu bio "još jedan kukavički napad".

"Tokom noći, Rusija je pokrenula jedan od najvećih napada od početka invazije na Ukrajinu, protiv gradova i stanovništva. Bilo je to još jedno kukavičko i neselektivno ciljanje škola, metro stanica i bolnica, što je za rezultat dalo smrt najmanje 16 ljudi, kao i određen broj ranjenih. Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, koliko god to bude trebalo", naveo je Borelj na platformi X.

Humanitarni koordinator UN za Ukrajinu, Deniz Braun, izdala je saopštenje u kojim najoštrije osuđuje "podmukli talas ruskih napada na naseljena mesta u Ukrajini rano jutros", koja su ostavila razaranja, smrt i ljudsku patnju, navodi Gardijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading