PARAVOJSKA UPALA U RUSIJU, VODE SE ŽESTOKE BORBE: Protivnici Putinovog režima prešli granicu u Belgorodu!

Autor:

Svet

28.09.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dostupnim informacijama, ova "Legija slobode Rusije" čini se da se sastoji od etničkih Rusa koji se protive vlastima Vladimira Putina.

PARAVOJSKA UPALA U RUSIJU, VODE SE ŽESTOKE BORBE: Protivnici Putinovog režima prešli granicu u Belgorodu!

Foto: Tanjug/AP

Grupa saveznika Ukrajine, koja se povezuje s paravojnom organizacijom "Legija slobode Rusije", navodno je prešla rusku granicu i trenutno se vode borbe u ruskom regionu Belgorod, prema izveštaju "Sky News".

Prema dostupnim informacijama, ova "Legija slobode Rusije" čini se da se sastoji od etničkih Rusa koji se protive vlastima Vladimira Putina i njegovoj vojnoj akciji u Ukrajini.

U saopštenju koje je objavljeno na Telegram nalogu ukrajinskog poslanika Jurija Misijagina, stoji: "U ovom trenutku, 'Legija slobode Rusije' izvodi ofanzivne operacije na teritoriji Belgorodske oblasti u Ruskoj Federaciji. Nema izveštaja o povređenim ili poginulim vojnicima, a operacija se izvodi prema planu."

Na odvojenom Telegram kanalu koji se pripisuje "Legiji slobode", dodaje se: "Nastavljamo s čišćenjem našeg doma od Putinove umešanosti. Bitka je u toku, a svi detalji će biti saopšteni. Za Rusiju! Za slobodu!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading