NAPAD NA BELGOROD: Ruski ambasador tvrdi da Zapad saučesnik u krvavom terorističkom aktu!

Autor:

Svet

30.12.2023

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristički napad Ukrajine na Belgorod

NAPAD NA BELGOROD: Ruski ambasador tvrdi da Zapad saučesnik u krvavom terorističkom aktu!

Foto: Credit: Vanessa Carvalho / Zuma Press / Profimedia


U Savetu bezbednosti UN održana je sednica na zahtev Rusije povodom nedavnog napada Ukrajine na Belgorod.

Ruski ambasador Vasilij Nebenzja istakao je da je reč o terorističkom aktu i optužio Zapad da je saučesnik u zločinima kijevskog režima.

- Kijevski režim u nemoćom besu pokušava da ubije što više Rusa, rekao je on.



Optužbe i tvrdnje ruskog ambasadora

Ambasador Nebenzja je naglasio da je napad bio ciljani teroristički akt, te da je meta bilo nekoliko civilnih objekata, uključujući sportski centar "Dinamo" i lokalni Univerzitet. Posebno je istakao da je korišćena zabranjena kasetna municija, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Reakcija Rusije i poruka ambasadora

Ruski diplomata je upozorio da će organizatori i izvršioci napada biti kažnjeni, te poručio da će Rusija odlučno delovati ukoliko Kijev nastavi da predstavlja pretnju. Takođe, izrazio je nezadovoljstvo zbog odsustva predstavnika EU na sednici, posebno ističući oružje češke proizvodnje koje je korišćeno u napadu.

- To nisu napadi na vojne ciljeve već teroristički napad na civile, rekao je on i dodao da je tom prilikom korišćena zabranjena kasetna municija, prenosi Sputnjik.



Međunarodna reakcija i poziv na osudu napada

Ambasador Nebenzja je apelovao na međunarodnu zajednicu da osudi napad i distancira se od kijevskog režima, ističući zapanjujuće ćutanje generalnog sekretara UN. Ova situacija jasno ukazuje na ozbiljnost i tenzije između Rusije i Ukrajine, te na potrebu za hitnim diplomatskim rešenjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading