SVE SE TRESE U UKRAJINI! Zelenski uveo sankcije Jegoru Burkinu!

Autor:

Svet

01.01.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jegor Burkin je stvorio ogromnu mrežu proizvodnje i trgovine drogom u Rusiji i Ukrajini - kartel Himprom.

SVE SE TRESE U UKRAJINI! Zelenski uveo sankcije Jegoru Burkinu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o uvođenju sankcija Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) protiv šest osoba, uključujući ruskog narkobosa Jegora Burkina, poznatog pod nadimkom Meksikanac, objavljeno je na sajtu kabineta predsednika.

Jegor Burkin je stvorio ogromnu mrežu proizvodnje i trgovine drogom u Rusiji i Ukrajini - kartel Himprom, prenosi Strana.ua.

On je uhapšen u Rusiji 2014. godine, ali je pušten na neodređeno vreme, nakon čega je pobegao i započeo veliki biznis sa drogom u Ukrajini. Vremenom je stvorio mrežu lažnih kol centara, postajući jedan od najvećih igrača na ovom tržištu.

Veruje se da Burkin ima veoma jake veze sa liderima bezbednosnih snaga Ukrajine i da sankcije Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu verovatno neće biti opasne za Meksikanca koji vodi ilegalni posao, prenosi ukrajinski portal.

Inače, Zelenski je obratio se Ukrajincima sa čestitkama povodom Nove godine i poručio da je glavno dostignuće godine to što su, kako je naveo, ''Ukrajina i Ukrajinci postali jači''.

- Još jedna godina naše borbe za nezavisnost. Još jedna godina rata. Ratovi za svoju zemlju. Za našu slobodu. Jedno za drugo. Pre 676 dana svi smo bili izazvani. Rakete su letele na nas sa svih strana, neprijateljski juriš dolazio je na nas sa svih strana - rekao je Zelenski u poruci na Telegram kanalu.

- Ukrajina živi. Ukrajina se bori. Ukrajina se kreće, Ukrajina napreduje. Ukrajina pobeđuje. Ukrajina radi. Ukrajina postoji. A sve zajedno nije novogodišnje čudo. Ovo nije bajka, nije magija, već zasluga svakog od vas - istakao je, između ostalog, Zelenski.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading