ZELENSKI SPROVODI TEROR PRED IZBORE! Evo šta je uradio Petru Porošenku! BIVŠI UKRAJINSKI PREDSEDNIK FRAPIRAN, HITNO SE OBRATO NACIJI I SVETU! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.12.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kornijenko je naveo da je dobio pismo zbog kojeg je morao da otkaže dozvolu za Porošenkovo putovanje, ali nije mogao detaljnije da govori o sadržaju tog pisma.

ZELENSKI SPROVODI TEROR PRED IZBORE! Evo šta je uradio Petru Porošenku! BIVŠI UKRAJINSKI PREDSEDNIK FRAPIRAN, HITNO SE OBRATO NACIJI I SVETU! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@poroshenko

Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da su ga vlasti jutros sprečile da napusti zemlju, navodeći da je reč "o politički motivisanom pokušaju da se omete njegovo delovanje".

 

 

Porošenko je objavio snimak sa graničnog prelaza sa Poljskom, gde je saopštio da mu je onemogućen izlazak iz zemlje, iako poseduje zvaničnu dozvolu za putovanje. Prema britanskoj agenciji Rojters, zbog ratnog stanja, ukrajinski zvaničnici moraju da imaju posebno odobrenje za putovanje u inostranstvo.
 

Dozvola poništena
 

Zamenik predsednika ukrajinskog parlamenta Oleksandr Kornijenko potvrdio je da je poništio Porošenkovu dozvolu za napuštanje zemlje. Kornijenko je naveo da je dobio pismo zbog kojeg je morao da otkaže dozvolu za Porošenkovo putovanje, ali nije mogao detaljnije da govori o sadržaju tog pisma.

 

Optužbe i politička pozadina
 

Porošenko je optužio vladu predsednika Volodimira Zelenskog da mu je poništila dozvolu i tvrdi da je reč o političkoj odluci uoči izbora. On je istakao da je ovo udar na odbrambene sposobnosti Ukrajine i nazvao celu situaciju "antiukrajinskom diverzijom". Porošenko, koji vodi opozicionu stranku Evropska solidarnost, istaknuti je kritičar vlade Zelenskog, a njih dvojica su vodili ogorčenu bitku na predsedničkim izborima 2019. godine. On je, inače, vodio Ukrajinu od 2014. do 2019. godine.
 

Planirana putovanja
 

Porošenko je najavio da je planirao da otputuje u Poljsku kako bi pomogao u pregovorima o graničnoj blokadi kamiondžija, a zatim i u SAD kako bi lobirao za podršku ukrajinskim ratnim naporima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading