TRAGEDIJA: FATALNI NAPAD MORSKOG PREDATORA! Dečaku nije bilo spasa, napad ajkule se desio blizu plaže koju obožavaju turisti!

Autor:

Svet

28.12.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australiju je danas potresla nova tragedija nakon što je ajkula napala kupača nedaleko od plaže Etksel, u nacionalnom parku Ines, na poluostrvu Jork, izveštava BI-Bi-Si.

TRAGEDIJA: FATALNI NAPAD MORSKOG PREDATORA! Dečaku nije bilo spasa, napad ajkule se desio blizu plaže koju obožavaju turisti!

Foto: Pixabay

Ovaj užasan incident dogodio se nedaleko od Nacionalnog parka Ines, uzburkavši lokalnu zajednicu i turiste koji uživaju u letnjem odmoru na australijskoj obali.

Lokalni stanovnik, koji decenijama surfa na ovom području, izjavio je za BI-Bi-Si da se radi o prvom takvom napadu koji pamti na ovom odmaralištu.

- Ajkula je ovde uvek bilo, ali sada ih je mnogo više - rekao je Marti Godi, svedok tragedije.

Policija je primila dojavu o napadu oko 13:30 sati po lokalnom vremenu, ali nažalost, nisu uspeli pružiti pomoć tinejdžeru. Njegovo beživotno telo izvučeno je na obalu, a obdukcija će pružiti više informacija o uzroku smrti.

Peščana plaža Etksel, duga 400 metara, privlači turiste i surfare zbog svoje lepote i prosečne visine valova od 1,5 metara. Međutim, ova idilična slika sada je narušena još jednim fatalnim napadom ajkule.

Ovo nije prvi put da Australija svedoči takvim incidentima u proteklom periodu. U maju je ajkula usmrtila surfera kod poluostrva Ajr, dok je u februaru devojčica stradala u reci u Perti. Australija beleži najviše napada ajkula u svetu, osim Sjedinjenih Američkih Država.

Naučnici upozoravaju da češći napadi ajkula ne nužno ukazuju na povećanje njihovog broja, naglašavajući potrebu za dodatnim istraživanjem i merama bezbednosti kako bi se zaštitila javnost na australijskim plažama. Kako prenosi Kliks, stručnjaci ukazuju na važnost očuvanja ravnoteže između ljudi i morskih predatora u ovom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading