STRAVA I UŽAS NASRED RIVE: Staford napao psa i dve žene na šetalištu na Braču: ''Visio joj je na ruci, bukvalno!''

Autor:

Svet

27.12.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče popodne, oko 15 sati, na rivi u Milni na Braču, dogodio se ozbiljan incident u kojem je pas napao drugog psa i povredio dve žene.

STRAVA I UŽAS NASRED RIVE: Staford napao psa i dve žene na šetalištu na Braču: ''Visio joj je na ruci, bukvalno!''

Foto: shutterstock

Prema informacijama iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pas je bio bez nadzora, a situaciju je okončao policajac koji je bio na rivi. Policajac je bio primoran da usmrti psa iz službenog pištolja kako bi zaustavio napad. Službenici policije su potom proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim vlasnikom psa.

Kada je žena htela da zaštiti svog psa, staford ju je ugrizao

Pas koji je napao bio je staford, a napao je psa gospođe koja je prolazila po rivi. Kada je žena pokušala da zaštititi svog psa, staford ju je ugrizao, bukvalno viseći na njenoj ruci, prenose hrvatski mediji.

Policajac koji se zatekao na mestu događaja pokušao je da interveniše, ali je i sam postao meta napada staforda. U cilju odbrane, policajac je upotrebio službeni pištolj i ispalio više hitaca, usmrtivši psa.

Vlasnik psa, koji je pušten bez nadzora iz stana iznad ambulante, odakle je krenula drama, suočava se s ozbiljnim optužbama. Sumnjiči se za krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine, izazivanja opšte opasnosti i pretnje policijskim službenicima. On je predat policijskom pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu.

Nakon incidenta, policija je sprovela kriminalističko istraživanje i nad 59-godišnjakinjom koja je, kako se navodi, vređala službenike tokom postupanja prema 43-godišnjaku. Ona je uz optužni predlog, zbog sumnje da je počinila prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dovedena na nadležni Opštinski prekršajni sud.

Foto: shutterstock

 

Problema s vlasnikom bilo i ranije

Načelnik Opštine Milna, Frane Lozić, izrazio je žaljenje zbog incidenta i podržao reakciju policajca. Istakao je važnost prisustva policije u takvim situacijama i naglasio da je pas bio bez nadzora, što nije prvi put da su sa ovim vlasnikom imali problema.

- Da, ubijeni pas je od doktorke odnosno njenog partnera. Sva sreća da je policija bila tu. Pas je bio bez nadzora, a ovo nije prvi put da sa vlasnikom imamo određenih problema. Žao mi je životinje, ali u ovoj situaciji opravdavam reakciju policajca. Sve se odigralo pored dečjeg igrališta. Ne daj Bože da je tu bilo dete, da je došlo do ozbiljnih povreda. Kakve izjave bi sada morali da dajemo? - upitao je Lozić.

BONUS VIDEO 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biljana

28.12.2023 08:07

Tako se to radi u uredjenoj drzavi.