ZAGREPČANKA PALA S MERDEVINA I DOBILA BRDO PARA! Čistačica u školi se povredila na poslu, ali ovakav PREOKRET u priči ni u snu nije očekivala

Autor:

Svet

25.12.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok je na sudu rekao da nikog oko čistačice nije bilo da joj pridržava merdevine dok je prala prozore

ZAGREPČANKA PALA S MERDEVINA I DOBILA BRDO PARA! Čistačica u školi se povredila na poslu, ali ovakav PREOKRET u priči ni u snu nije očekivala

Foto: pixabay.com

Čistačica jedne osnovne škole u Zagrebu dobiće čak 7.300 evra odštete zbog povrede na radu.

Čistačica po imenu Klara povredila se kada je obavljala svoj posao, a onda se okliznula s merdevina i doživela ozbiljniju povredu.

Dijagnostikovana joj je kontuzija, odnosno nagnječenje desne potkolenice.

- Sprovedenim nadzorom nisu utvrđeni propusti poslodavca a ni povređene radnice - naglasio je inspektor zaštite na radu, prenosi portal Danica.

Svedok iz školi izjavio je na sudu da je čistačica prala prozore penjući se na merdevine, ali je dodao da je neko trebalo da ih joj pridržava.

Međutim, čistačica tvrdi da u blizini nije bilo nikoga. Sud je odlučio kako nije realno da se očekuje da za svako pranje prozora traži pomoć i moli druge osobe da joj drže merdevine, prenosi dnevnik.hr.

Sutkinja je zbog toga donela presudu prema kojoj, iako škola nije odgovorna za nesreću, ipak mora da isplati čistačici oko 4.300 evra odštete i nadoknadi troškove od oko 3.000 evra što nije radila od januara ove godine kada se dogodila nesreća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading