BRUKA I SRAMOTA U HRVATSKOJ! Tuča nasred učionice između profesora i učenika: Jedni đaci skočili da ih razdvoje, drugi navijali, OVO je bio povod sukoba! (FOTO)

Autor:

Svet

20.12.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama juče je isplivao snimak iz Mašinsko-tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojem se vidi fizički obračun profesora i učenika.

BRUKA I SRAMOTA U HRVATSKOJ! Tuča nasred učionice između profesora i učenika: Jedni đaci skočili da ih razdvoje, drugi navijali, OVO je bio povod sukoba! (FOTO)

Foto: Printscreen/YouTube

Na video zapisu se može videti kako u toku časa učenik sa mobilnim telefonom u rukama prilazi sasvim blizu profesoru, koji sedi za njegovom katedrom. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odgurne, a sve rezultira međusobnim rvanjem ispred table, a potom i fizičkim sukobom.

Profesor u samoodbrani udario učenika po glavi, zatim pao na zemlju...

Video počinje pre stvarnog sukoba. Vidi se đak kako prilazi profesoru, a neko iz klupe ga snima. Na snimku, koji su po svemu sudeći napravili učenici, čuje se pesma narodne muzike i žamor, učenici pričaju dok profesor sedi za stolom.

Nakon početka sukoba, profesor u jednom trenutku završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pada na zemlju. Nakon što ustane, učenik ga gura do televizora i nastavnik ponovo pokušava da ga udari predmetom.

Ovde se uključuju još dva studenta koji drže profesora za ruku, a jedan od njih gura studenta koji se sukobio sa njim na profesora.

Posle nekoliko sekundi uspeva da im pobegne, uzima još jedan predmet iz komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju nastavnika i učenika i sukob se smiruje.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube

 

Intervenisala policija, profesor uhapšen

Kako smo saznali, intervenisala je policija. Danas su nam odgovorili šta su uradili.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nastavnik (61) u toku nastave u školi povredio dvoje učenika. Povređenim učenicima je odmah nakon incidenta ukazana lekarska pomoć, a utvrđeno je da su obojica lakše povređena tokom incidenta, ali nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom - navodi policija.

Direktorka škole: Profesor će biti otpušten

Direktorka škole je u odgovoru Indeku rekla da će profesorka dobiti otkaz, ali nije odgovorila na naše pitanje da li će i đaci biti sankcionisani.

- U navedenom slučaju škola je postupila u skladu sa protokolima, o događaju je obavestila sve nadležne institucije, uključujući policiju i njihovo postupanje je u toku. Međutim, ne možemo da otkrivamo detalje slučaja i njihovog postupanja. Osuđujemo i najoštrije pozivaju na svaki oblik nasilja i smatraju da nema opravdanja za nasilje, bez obzira na okolnosti. Kao rezultat navedenog, pokrenut je postupak za raskid ugovora o radu pomenutog nastavnika - rekla je Bosiljka Galenić, rekla je direktora Mašinsko-tehničke škole Frana Bošnjakovića, piše portal Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading