PRIJAVA I ZA RODITELJE!? Otac iz pekare, majka iz kafića u panici gledali kako im lopov u Zagrebu krade vozilo sa sve detetom u njemu! KRADLJIVAC POBEGAO KAD JE SHVATIO DA NIJE SAM!

Autor:

Svet

20.12.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par, oboje u kasnim tridesetim godinama, otavio je usnulo petogodišnje dete, u otključanom "Renou", dok je navodno otac nakratko ušao u pekaru, a majka je pre toga, nezavisno od njih otišla u obližnji kafić da popije kafu.

PRIJAVA I ZA RODITELJE!? Otac iz pekare, majka iz kafića u panici gledali kako im lopov u Zagrebu krade vozilo sa sve detetom u njemu! KRADLJIVAC POBEGAO KAD JE SHVATIO DA NIJE SAM!

Foto: Printskrin/Youtube/Večernji list

U ponedeljak oko 16:35 časova na Bukovačkoj ulici u Zagrebu dogodila se drska krađa automobila, ostavljajući lokalni par u stanju panike. Par, oboje u kasnim tridesetim godinama, otavio je usnulo petogodišnje dete, u otključanom "Renou", dok je navodno otac nakratko ušao u pekaru, a majka je pre toga, nezavisno od njih otišla u obližnji kafić da popije kafu. 
 

Pekara je bila svega deset metara udaljena od automobila, pišu zagrebački mediji, a na automobilu su bila upaljena sva četiri migavca, kada je jedan lopov iskoristio priliku i uleteo u automobil, u kojem su pride bili i ključevi. 

Muškarac je taman plaćao peciva za pultom pekare u kojoj se zadržao svega dva minuta i usput se sve vreme, kako je naveo, trudio da auto drži  u vidokrugu.

- Ko to vozi naš auto? -  najednom se čuo ženski glas iz kafića za koji se ubrzo otkrilo da je supruga vlasnika "Renoa", u kojem je bilo i njeno dete. I u tom trenutku nastala je trka i panika. Muškarac je platio peciva i krenuo izbezumljeno da trči za svojim vozilom vičući nepoznatom vozaču da stane, a za njim je trčala i njegova 40-godišnja supruga koja je usput vikala da se zove policija.

Republika

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija, Ilustracija

 

Bili su to očajnički pozivi u pomoć, a prolaznici su ostali začuđeni nesvakidašnjim scenama jer nisu odmah shvatili što se događa, dok su gledali muškarca i ženu kako trče po Crnčićevoj.

Nakon 500 metara metara lopov je stao u Čikoševoj ulici te odlučio da pobegne, a zanimljivo je da je u vožnji iz vozila na ulicu izbacio mobilni vlasnika auta. Auto je, pak, u toj ulici kod gimnazije ostavio upaljen s ključem u bravi te je zatvorio vrata jer je očito prekasno shvatio da nije ukrao samo lim, nego i tuđe dete.

Roditelji su nakon nekoliko minuta sami u očajničkoj potrazi pronašli vozilo i, srećom, neozleđeno dete koje najverovatnije u tih pet minuta užasne "avanture" nije ni bilo svesno ozbiljnosti nastale situacije.

A policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i ušlo u trag počinitelju koji je iskoristio priliku te postao kradljivac ne samo auta, već i deteta.

Policija  je izuzela tragove koje je lopov eventualno ostavio kao i s telefona koji je dirao, a u toku je i pretraga snimaka sa kamera po okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao beg i ušlo u trag kradljivcu.

Pravi motiv, pretpostavlja se, odbeglom lopovu bila je isključivo krađa vozila, a ne otmica deteta, pa bi u tom slučaju, s obzirom na to da je auto bio otključan, mogao odgovarati za neovlašćenu upotrebu tuđe stvari.

A zakonski gledano, kad mu policija uđe u trag i kad se kompletira prijava, ne treba isključiti da će i protiv roditelja, odnosno oca "otetog" deteta, uslediti odgovarajuće prekršajne prijave zbog toga kako je i gde ostavio vozilo, ali i dete.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading