EVROLIGA: Grigonis SRUŠIO Monako u poslednjoj sekundi; Jasikevičijus efekat I DALJE TRAJE!

Autor:

Sport

20.12.2023

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi mečevi 16. kola Evrolige završili su se puni uzbuđenja.

EVROLIGA: Grigonis SRUŠIO Monako u poslednjoj sekundi; Jasikevičijus efekat I DALJE TRAJE!

Foto: Starsport

Ljubitelji evropske košarke imali su priliku da večeras pogledaju četiri izuzetno interesantne utakmice u okviru 16. kola Evrolige.

Iako će Partizan i Crvena zvezda Meridianbet tek sutra istrčati na parket, navijači iz Srbije mogli su pratiti povratak na teren Vladimira Lučića koji je učestvovao u pobedi Bajerna nad Efesom. 

Svakako najzanimljiviji duel odigran je između Panatinaikosa i Monaka. Grci su u gostima uspeli da savladaju tim Saše Obradovića u veoma neizvesnoj završnici rezultatom 90:91. 

Meč je do samog kraja druge četvrtine bio izrazito ujednačen. Ipak, krajem poluvremena se Monako odvojio mini serijom od sedam poena zaredom i otišao na odmor osam poena zalihe. 

Početkom treće četvrtine su uspeli da nadograde svoj učinak, te se francuska ekipa odvojila na najvećih plus 15. 

Delovalo je da će izabranici Ergina Ataman otići kući praznih šaka, ali tako nije mislio Kendrik Nan. Novo pojačanje Panatinaikosa je postiglo 13 poena u poslednjoj četvrtini, a uz pomoć Lesora i Slukasa, igrači u zelenim dresovima doveli su meč u neizvesnu završnicu. 

Utakmica je bila izjednačena, a onda je Okobo pogodio koš koji je trebao da znači spas za Monako. Međutim, Grigonis je imao drugačije planove. Maestralnim šutom za tri poena na sekundu do kraja, Litvanac je presudio Obradoviću i ekipi, te "ukrao" brejk za svoj tim. 

 

 

Na meču između Fenerbahčea imali smo prilike da vidimo još jednu završnicu od koje se grizu nokti na rukama. Turska ekipa, predvođena novim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom, ostvarila je pobedu na domaćem terenu protiv Žalgirisa rezultatom 80:78. 

I u ovoj utakmici se desio preokret. Imao je Žalgiris čak plus 14 u jednom trenutku, ali to nije bilo dovoljno. Sjajni Fenerbahče konsolidovao se na poluvremenu i predvođen raspoloženim Vilbekinom i Motlijem vratio je meč u egal. 

Sam kraj obeležio je Tajler Dorsi. Imao je Fener poen prednosti na minut do kraja, kada je američki košarkaš pogodio nestvaran koš uz faul i tako doneo svom timu četiri poena zalihe, što se ispostavilo dovoljno za trijumf. Već standardno efikasni Evans je samo uspeo da ublaži razliku. 

 

 

Tajler Dorsi konačno je počeo da pruža partije kakve se od njega očekuju. Nakon fantastične utakmice u turskom šampionatu, Amerikanac je uspeo dobro raspoloženje da prenese na Evroligu i da sačuva trijumf svojoj ekipi. Dorsi je ubacio 19 poena, čemu je dodao dve asistencije i dva skoka. 

U ostala dva duela nije bilo previše neizvesnoti. Bajern je neočekivano rutinski savladao Efes rezultatom 86:71, a ono što može radovati navijače iz Srbije jeste povratak Vladimira Lučića na teren. Kapiten nemačke ekipe ubeležio je 2 poena i 2 skoka za 13 minuta na parketu. 

Poslednja utakmica odigrana je u Milanu između Armanija i Asvela i završena je prilično lakom pobedom Italijana 84:61. 

EVROLIGA - 15. KOLO

Sreda:

Fenerbahče – Žalgiris 80:78

/Dorsi 19 – Evans 19/

Monako – Panatinaikos 90:91

/Dijalo 17 – Slukas 17/

Bajern - Efes 86:71

/Obst 17 - Oturu 19/

Armani - Asvel 84:61

/Meli 17 - Lovernj 12/

Utorak:

Crvena zvezda Meridianbet - Real Madrid 58:72

/Mitrović i Teodosić po 14 - Hezonja 17/

Alba - Barselona 74:70

/Tomas 13 - Laprovitola 15/

Makabi Tel Aviv - Baskonija 89:81

/Nibo i Veb po 17 - Hauard 19/

Virtus Bolonja - Olimpijakos 69:67

/Kordinije 13 – Larencakis 13/

Valensija - Partizan 67:72

/Džons 14 - Ledej, Naneli 14/

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading