SLUKAS NAGRAĐEN ZA VRHUNSKU PARTIJU: Igrač Panatianikosa MVP kola Evrolige

Autor:

Sport

16.12.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kostas Slukas odneo je sa sobom MVP priznanje 14. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

SLUKAS NAGRAĐEN ZA VRHUNSKU PARTIJU: Igrač Panatianikosa MVP kola Evrolige

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Panatinaikosa savladali su u četvrtak Asvel u gostima rezultatom 81:89 u okviru 14. kola Evrolige. Izabranici Ergina Atamana su uspeli da savladaju žilavi Asvel koji se držao do samog kraja. Pored pobede, stigla je još jedna nagrada za dobru utakmicu.

Naime, Kostas Slukas, plejmejker Panatinaikosa, proglašen je za najkorisnijeg igrača 14. runde takmičenja. Uspeo je Grk za 34 minuta na parketu da upiše 18 poena, šest skokova i 12 asistencija za ukupni indeks 29. Ovaj dabl-dabl učinak je ujedno i najbolja partija reprezentativca Grčke u zelenom dresu. 

Foto: Profimedia

Kostas Slukas u duelu sa Tomasom Volkapom

Podsetimo, Slukas i Panatinaikos uzdrmali su evropsku košarku ovog leta kada je objavljeno kako će prekaljeni plejmejker preći direktno iz redova najvećeg rivala, Olimpijakosa, na zelenu stranu Atine. Pominjao se Grk i kao moguće pojačanje Partizana, ali je to ubrzo demantovao, što iz beogradskog kluba, što objavom da je Slukas pronašao novi angažman.

Nakon dolaska, bivši igrač ekipe iz Pireja u proseku beleži 11,5 poena po meču, čemu dodaje 5,7 asistencija po utakmici u najelitnijem evropskom takmičenju. 

Panatinaikos trenutno zauzima tek devetu poziciju u Evroligi sa polovičnim učinkom od sedam pobeda i sedam poraza. Nalaze se na deobi mesta sa najljućim rivalom Olimpijakosom tako da treba očekivati da naredni meč grčkih ekipa bude prava košarkaška rapsodija. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading