OJADIO JU JE! Hrvatica mislila da se dopisuje sa DRUGOM IZ SREDNJE ŠKOLE, a onda je preko noći ostala BEZ PREBIJENE PARE

Autor:

Svet

25.12.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač je očito motrio na metu nedeljama pre prilaska procenivši da je ona imućna ali i naivna

OJADIO JU JE! Hrvatica mislila da se dopisuje sa DRUGOM IZ SREDNJE ŠKOLE, a onda je preko noći ostala BEZ PREBIJENE PARE

Foto: pixabay.com

Hrvatica iz Slavonije (56) čiji je identitet prikrila policija ostala je bez više desetina hiljada evra kada je postala žrtva internet prevare.

Nesrećna žena očito je bila duže vreme označena kao meta nakon što je napadač procenio da je imućna ali i naivna.

Žena iz Slavonije u maju je stupila u kontakt putem društvene mreže sa osobom koja se predstavljala kao njen drug iz srednje škole.

Njen “kolega” je češljajući profil žene uvideo s kim je bliska i kakve slike objavljuje te joj se danima i danima “uvlačio pod kožu” sve dok ona nije postala idealna meta za odavanje ličnih informacija.

Ona je, potpuno nesvesna da je žrtva prevare pristala da mu u nekoliko navrata od juna do decembra pozajmljuje novac.

To bi uvek išlo putem interneta i telefona, nikako naravno uživo.

Žena nije ni posumnjala kada joj je on uvek davao drugačije bankovne račune da nije osoba za koju se predstavlja da jeste.

Kada je procenio da je uzeo dovoljno novca od nje, iznenada je prekinuo kontakt i ugasio je sve profile i telefon.

Tada je Hrvatica uvidela da je nasamarena i slučaj je prijavila policiji. Organi reda i dalje pokušavaju da uđu kriminalcu u trag.

"Podsećamo građane da ne prihvataju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti da provere njihov identitet i postojanje. Posebno ne bi trebalo da veruju ovakvim ili sličnim ponudama za prijateljstva putem društvenih mreža. Ako nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac”, upozorava policija građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading