BITNA INFORMACIJA ZA SVE KOJI NISU DOBILI NOVEMBARSKI RAČUN ZA STRUJU: Imate pravo na POPUST, a evo i kako!

Autor:

Vesti

25.12.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćinstva širom Srbije koja još uvek nisu primila novembarski račun za električnu energiju mogu da ostvare poseban popust ukoliko izmire svoje obaveze do određenog datuma.

BITNA INFORMACIJA ZA SVE KOJI NISU DOBILI NOVEMBARSKI RAČUN ZA STRUJU: Imate pravo na POPUST, a evo i kako!

Foto: Pixabay, EPS

 Iz "Elektroprivrede Srbije" stiže ohrabrujuća vest za sve redovne platiše koji su ostali bez računa za novembar zbog hakerskog napada koji je značajno otežao proces dostave računa.


Iz bezbednosnih razloga, određene funkcionalnosti kao što su portal "Uvid u račun" i uplate na šalterima EPS-a su i dalje van funkcije. Takođe, podnošenje prigovora i reklamacija je onemogućeno zbog bezbednosnih procedura. Međutim, kako ističu iz "Blic Biznisa", svi prigovori koji budu podneti nakon normalizacije sistema biće tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem roku.


**Oporavak IT sistema i prioriteti**



Svi IT sistemi "Elektroprivrede Srbije" postepeno se oporavljaju od sajber napada, a ističe se da je apsolutni prioritet zaštita sistema i bezbednost podataka. Ova situacija je izuzetno izazovna, ali iz "Elektroprivrede Srbije" ističu da je neistinita tvrdnja pojedinih medija da su računi uvećani za 9,8 odsto. Cena stavki koje se odnose na energiju jeste korigovana za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji uključuje i druge stavke, uvećan za 8 procenata.


**Podsticaji za racionalnu potrošnju**



Pored ovih vesti, podsećaju i na preporuku Vlade Republike Srbije o obračunu popusta za racionalnu potrošnju. Domaćinstva koja uspeju da smanje potrošnju električne energije u odnosu na prethodne periode mogu ostvariti značajne popuste, što predstavlja dodatni podsticaj za racionalno korišćenje energije.

U zaključku, iako je situacija trenutno izazovna, "Elektroprivreda Srbije" radi na rešavanju problema i izlazi u susret svojim korisnicima koliko god je to moguće u ovoj vanrednoj situaciji. Svi korisnici se pozivaju na strpljenje i razumevanje, a nadamo se da će se situacija uskoro normalizovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading