SUNAK ZABRANJUJE PSE UBICE IZ AMERIKE! Opasna rasa rastrgla nekoliko ljudi, odgovorna za čak pola svih smrtonosnih napada!

Autor:

Svet

16.09.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Riši Sunak najavio je u petak planove za zabranu pasa američkih bulija XL do kraja ove godine, nakon što je još jedan čovek ubijen u četvrtak u napadu ovih pasa.

SUNAK ZABRANJUJE PSE UBICE IZ AMERIKE! Opasna rasa rastrgla nekoliko ljudi, odgovorna za čak pola svih smrtonosnih napada!

Foto: Shutterstock

Ova najava dolazi nedelju dana nakon što su psi ove pasmine bili uključeni u napad na 11-godišnju devojčicu u engleskom gradu Birminghamu.

Premijer Sunak je istakao da deli zabrinutost nacije zbog niza ozbiljnih napada pasa, ističući da se ne radi samo o pojedinačno loše dresiranim psima, već o obrascu ponašanja koji više ne može biti tolerisan.

U četvrtak, muškarac je ubijen u središnjoj Engleskoj u napadu u kojem je učestvovao osumnjičeni pas američki buli XL. Policija je privela muškarca pod sumnjom za ubistvo iz nehata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

Prema podacima kampanje Bully Watch, koja se zalaže za zabranu prodaje i uzgoja ovih pasa, pasmina američkih bulija XL je odgovorna za više od polovine svih smrtonosnih napada pasa u Britaniji prošle godine.

Američki buli XL potiču od ukrštanja američkog pit bul terijera i američkog staford terijera i prvi su se pojavili u Ujedinjenom Kraljevstvu oko 2014. ili 2015. godine. Njihov broj se rapidno povećava poslednjih godina.

Premijer Sunak je sada zatražio od policije i stručnjaka da definišu pse američkih bulija XL, a sledeći korak je donošenje zabrane do kraja godine.

Mnoge britanske organizacije za zaštitu životinja, uključujući RSPCA, izrazile su svoje sumnje u vezi sa zabranom određenih pasmina pasa, ističući da to nije rešenje.

Republika

Foto: pixabay.com

pas

Prema britanskim zakonima o opasnim psima, posedovanje rasa kao što su američki pit bul terijer, japanska tosa, argentinska doga, brazilski pas tipa mastif i drugi psi sa sličnim karakteristikama, zajedno sa njihovim mešancima, je protivzakonito.

Niz napada pasa američkih bulija XL u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući smrtonosne ishode, dodatno je podstakao vlasti na razmatranje ove zabrane, javili su strani mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading