U ČEŠKOJ DAN ŽALOSTI! Pomahnitali pucač napravio pokolj i celu zemlju zavio u crno!

Autor:

Svet

23.12.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će predsednik Petr Pavel i drugi državni zvaničnici prisustvovati misi za poginule u katedrali Svetog Vida danas u 11 sati.

U ČEŠKOJ DAN ŽALOSTI! Pomahnitali pucač napravio pokolj i celu zemlju zavio u crno!

Foto: CHANNEL3/Printscreen, Shutterstock

U Češkoj je danas dan žalosti nakon što je u četvrtak u pucnjavi na Karlovom univerzitetu 24-godišnji student ubio 14 i ranio 25 osoba, a potom izvršio samoubistvo.

Očekuje se da će predsednik Petr Pavel i drugi državni zvaničnici prisustvovati misi za poginule u katedrali Svetog Vida danas u 11 sati, prenosi Radio Prag Internešenal.

Zastave širom Češke spuštene su na pola koplja, a u podne će se oglasiti crkvena zvona i u celoj zemlji minutom ćutanja biće odata pošta poginulima.

U Pragu, ali i u drugim češkim gradovima pojačane su mere policijskog nadzora, a  pripadnici policije patroliraju ulicama uoči božićnih praznika nadgledajući pijace, tržne centre i druga mesta gde se okuplja veliki broj ljudi.

Kulturni događaji tokom božićnog vikenda su otkazani, a sva javna dešavanja počinjaće minutom ćutanja.

Podsećamo, David Kozak napravio je masakr na Karlovom univerzitetu u Pragu kada je ubio 14 ljudi i još najmanje 25 ranio.

Ono što je zapanjilo javnost jeste saopštenje policije, koja je navela da je Kozak pre masovnog ubistva u Pragu, ubio i svog oca, a najverovatnije i muškarca i dvomesečnu bebu, koji su pronađeni mrtvi prošlog vikenda u jednoj šumi u okolini Praga.

- Istražujemo pretpostavku da je napadač očigledno odgovoran i za ubistva oca i bebe u šumi u Klanovicama - rekle su tamošnje vlasti.

Ono što je zbunjujuće jeste da policija ne može da pronađe povezanost između njegovih žrtava. To policiju navodi na pomisao da je Kozak žrtve birao nasumice, odnosno da je, ako se izuzme njegov otac, ubijao nepoznate ljude koji su se "našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. 

Podsećamo, muškarac po imenu Martin (32) i njegova dvomesečna ćerka ubijeni su u prošli petak u 15. časova u šumi "Klanovice" u Pragu.

Kako su naveli češki mediji, ubica je ispalio četiri hica u glavu Martinu, dok je bebi pucao u stomak. U trenutku ubistva, otac je bebu gurao u kolicima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading