VELIKI BROJ IMITATORA KRVNIKA IZ PRAGA POJAVIO SE OD JUČE! Policija "peca" sve na mrežama: "Pokazaćete svoje junaštvo..."

Autor:

Svet

22.12.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student David Kozak (24) ubio je 14 ljudi, a ranio 25, a potom je izvršio samoubistvo, ili ga je ubija češka policija.

VELIKI BROJ IMITATORA KRVNIKA IZ PRAGA POJAVIO SE OD JUČE! Policija "peca" sve na mrežama: "Pokazaćete svoje junaštvo..."

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek,m twitter/printscreen/@musakayrak

David Kozak

Češki student David Kozak (24) organizovao je i izvršio najgori masakr u istoriji te zemlje, ubivši i ranivši na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta studente.

Prema jednoj verziji, napadač je izvršio samoubistvo, dok je prema drugoj neutralisan od strane policije. Istraga se još uvek vrši, a do sada je identifikovano 11 Davidovih žrtava.

Svi povređeni su stabilno, preneli su tamošnji mediji, s tim što su teško ranjeni operisani juče tokom dana i danas. Studenti imaju prostrelne rane glave, udova i stomaka.

 

Pojavili se imitatori

Kako je na društvenoj mreži X objavila češka policija, alarmantno je što ubica dobija podršku na internetu.

- Manje vidljiv deo našeg rada je praćenje društvenih mreža. Neposredno nakon pucnjave, timovi analitičara su počeli da razrađuju i ispituju različite objave. Pisci najgorih zlodela imaće priliku da pokažu svoje junaštvo u krivičnom postupku.

Zašto je važno ćutati u pravo vreme i ne demonizovati strelca? Od juče smo registrovali nekoliko konkretnih slučajeva ljudi koji su (navodno) bili inspirisani strašnim činom i žele da ga prate. Reagujemo odmah, ako ovako nešto registrujete u svom kraju pozovite 158 - napisali su.

Inače, ubica je na fakultet uneo oružje u velikom koferu.

- Činjenica da studenti ulaze na fakultet čak i sa većim prtljagom je jednostavno uobičajena stvar. Zato što studenti iz cele Češke studiraju na Karlovom univerzitetu. Neposredno pred Božić, mnogi od njih idu na časove sa prtljagom, na primer - rekla je  rektora univerziteta Milena Kraličkova Češkoj televiziji u četvrtak.

Ona je dodala da je dobila informacije od policije da je napadač doneo oružje u velikom komadu prtljaga.

- Još nisam potvrdila ove informacije, ali ga je verovatno doneo u većem prtljagu kada je došao na fakultet - dodala je ona.

Predsednik policije Martin Vondrašek primetio je u četvrtak da se u zgradi fakulteta nalazi ogroman arsenal oružja i municije. Prema njegovim rečima, da nije bilo brze intervencije policije, žrtava bi bilo višestruko više.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading