PAKAO U JUGOISTOČNOM IRANU: U napadu separatista na policijsku stanicu ubijeno 11 pripadnika odbrambenih snaga!

Autor:

Svet

15.12.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

11 ljudi je ubijeno, a više ih je ranjeno u večerašnjem napadu u noćašnjem napadu separatista na policijsku stanicu u jugozapadnom Iranu.

PAKAO U JUGOISTOČNOM IRANU: U napadu separatista na policijsku stanicu ubijeno 11 pripadnika odbrambenih snaga!

Foto: DANIEL KARMANN / AFP / Profimedia

Do napada je došlo u gradu Rask, oko 1.400 kilometara jugozapadno od Teherana, prenela je državna televizija.

Zamenik guvernera provincije Sistan i Beludžistan, Ali Reza Marhemati izjavio je da su u napadu poginuli i povređeni visokorangirani pripadnici policiijskih snaga i vojske, a da je policija ubila nekoliko napadača, prenosi AP.

Iranska državna televizija je za napad okrivila separatističku grupu Jaiš al-Adl, koja je 2019. godine preuzela odgovornost za samoubilački napad na autobus u kojem je ubijeno 27 pripadnika iranske Revolucionarne garde.

Poslednjih meseci militanti i male separatističke grupe u tom pretežno sunitskom regionu izvele su više napada na policijske stanice.

Provincija Sistan i Beludžistan jedna je od najnerazvijenijih oblasti Irana.

Podsetimo, u ovoj bliskoistočnoj zemlji došlo je do žestokih gušenja protesta koji su širom Irana izbili u septembru 2022. zbog smrti dvadesetdvogodišnje Mahse Amini u policijskom pritvoru, nakon što je bila privedena zbog navodno nepropisnog nošenja hidžaba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading