PANIKA U AMERICI, OPSADNO STANJE U PENTAGONU: Državni vrh kipti od besa, stotine tajnih dokumenta o ove TRI ZEMLJE procurilo na internet!

Autor:

Svet

13.12.2023

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema višem izvoru iz američkog Ministarstva odbrane, nakon curenja informacija, prva stvar je bila „prigrliti“ informacije koje su procurile na mreži i razumeti njihov obim.

PANIKA U AMERICI, OPSADNO STANJE U PENTAGONU: Državni vrh kipti od besa, stotine tajnih dokumenta o ove TRI ZEMLJE procurilo na internet!

Foto: shutterstock

Zvaničnici u SAD su bili besni zbog velikog curenja tajnih dokumenata Pentagona o Ukrajini, Iranu i Кini koji su se pojavili na internetu u proleće.

Više od 100 dokumenata je moglo da procuri na internet, a šteta od incidenta je ocenjena kao značajna.

Početkom aprila, Njujork tajms je izvestio da Pentagon istražuje curenje poverljivih materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO da ih ojačaju.

Pentagon je za RIA Novosti rekao da proučava informacije o curenju. Prema višem izvoru iz američkog Ministarstva odbrane, nakon curenja informacija, prva stvar je bila „prigrliti“ informacije koje su procurile na mreži i razumeti njihov obim.

13. aprila, vojnik američke Nacionalne garde Džek Tejšeira priveden je u vezi sa curenjem dokumenata. Кako navodi Vašington post, on je počeo da objavljuje tajne dokumente oko februara 2022. godine, na početku sukoba u Ukrajini.

Tešeira je navodno smatrao da je sukob u Ukrajini „depresivan“ i smatrao je da Moskva i Кijev „treba da imaju više zajedničkog od onoga što ih deli“. Njemu preti kazna do 60 godina zatvora, izjasnio se da nije kriv.

Krajem decembra, pres služba američkog vazduhoplovstva izvestila je da je komanda Nacionalne garde SAD 15 vojnih lica podrgla disciplinskim i drugim merama u vezi sa curenjem poverljivih materijala velikih razmera, prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading