UZBUNA NA AERODROMU U LOS ANĐELESU! Sergej tvrdi da se ničega ne seća: Misterija kako se Rus obreo na američkom tlu bez VIZE I PASOŠA?!

Autor:

Svet

13.12.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv slepog putnika Sergeja Vladimiroviča Očigave na letu iz Kopenhagena za Los Anđeles, koji je doputovao u Ameriku bez pasoša ili karte, podignuta je optužnica za federalni zločin u SAD.

UZBUNA NA AERODROMU U LOS ANĐELESU! Sergej tvrdi da se ničega ne seća: Misterija kako se Rus obreo na američkom tlu bez VIZE I PASOŠA?!

Foto: shutterstock

Očigava je nadležnima saopštio da se ne seća kako je prošao kroz obezbeđenje aerodroma u Evropi, kako se tvrdi u federalnoj žalbi koju je podneo FBI, prenosi "Gardijan".

Po dolasku u Los Anđeles, Očigava je rekao da je ostavio dokumenta u avionu. Međutim, službenik američke carine i granične zaštite (CPB) nije mogao da pronađe putnika na listi leta kojim je došao ili bilo kojoj drugoj listi međunarodnih letova.

Očigava nije imao ni pasoš ni vizu za ulazak u Sjedinjene Države, ali je policija među njegovim stvarima pronašla ruska i izraelska lična dokumenta, a u tužbi ne navodi koje je nacionalnosti ili da li je dualni državljanin.

U njegovom telefonu je pronađena fotografija na kojoj se delimično vidi pasoš koji sadrži njegovo ime, datum rođenja i broj pasoša, ali ne i njegovu fotografiju.

Sergej Očigava tvrdi da je spavao tri dana i da nije shvatao šta se događa, dok je osoblje leta prijavilo njegovo čudno ponašanje u avionu, koje je uključivalo menjanje sedišta i pokušaj krađe čokolade namenjene za osoblje.

Ukoliko bude osuđen, mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do pet godina, budući da je putovanje kao slepi putnik definisano kao krivično delo zakonom SAD.

Očigava se u utorak našao u federalnom pritvoru, a za 26. decembar mu je zakazano ročište na sudu, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading