U KRVAVOM POHODU PUŠKOM POBIO 18 LJUDI: Tkivo mozga masovnog ubice krije stravičnu istinu, istražitelje JEDNO posebno zanima!

Autor:

Svet

12.12.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moždano tkivo američkog masovnog ubice poslato je na analizu kako bi se utvrdila moguća veza njegove bolesti sa službovanjem u vosjci.

U KRVAVOM POHODU PUŠKOM POBIO 18 LJUDI: Tkivo mozga masovnog ubice krije stravičnu istinu, istražitelje JEDNO posebno zanima!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

Robert Kard je ubio 18 ljudi u Luistonu u državi Mejn, a kasnije je pronađen mrtav.

On je divljao 25. oktobra u kuglani i baru u Luistonu, a policija je tragala za njim još tri dana.

Kard je bio rezervista američke vojske i postoji zabrinutost zbog njegove konstantne izloženosti eksplozijama dok je obučavao kadete na puškama, granatama i protivtenkovskom oružju.

Državni medicinski istražitelj želi da vidi da li je povreda mozga možda doprinela njegovom neobičnom ponašanju koje je dovelo do masovne pucnjave, piše Skaj njuz.

Robertovi prijatelji i porodica: Pokazivao paranoično ponašanje

Prijatelji i porodica rekli su da je Kard pokazao znake paranoičnog ponašanja ovog leta dok je obučavao regrute na Vest Pointu u Njujorku i da je primljen u psihijatrijsku bolnicu na dve nedelje.

Između ostalog, rekli su da je čuo glasove i da veruje da ga drugi optužuju da je pedofil.

Njegove kolege su bile veoma zabrinute, pa mu je pristup oružju bio ograničen nakon što je napustio bolnicu, a najmanje jedan rezervista je izrazio zabrinutost zbog masovne pucnjave.

Dok je bio u bekstvu, strahovalo se da bi mogao počiniti još jedno masovno ubistvo. Kasnije se ispostavilo da se ubio.

Portparol medicinskog istražitelja rekao je da je laboratorija u Masačusetsu analizirala Kardovo moždano tkivo.

Pentagon je saopštio da je vojska uključena u studije o uticaju tzv nadpritisak eksplozije na mozak i da se smanji izloženost vojnika eksplozijama dok ne stignu rezultati.

- Vojska je posvećena razumevanju, ublažavanju, preciznoj dijagnostici i brzom lečenju nadpritiska eksplozije i njegovih efekata u svim oblicima - rekao je portparol i potpukovnik Rob Lodevik.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading