POLIGAMIJA ILI MIRAN ŽIVOT, PITANJE JE SAD? Kadirov razrešio misteriju koliko ŽENA treba da ima pravi muškarac, pomenuo i proroka Muhameda!

Autor:

Svet

13.12.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramzan Kadirov, predsednik Čečenije, odgovarakući na pitanja stanovnika kavkaske republike, dobio kratko i nesvakidašnje interesantno pitanje o poligamiji: ''Druga žena ili spokojan život?''

POLIGAMIJA ILI MIRAN ŽIVOT, PITANJE JE SAD? Kadirov razrešio misteriju koliko ŽENA treba da ima pravi muškarac, pomenuo i proroka Muhameda!

Foto: Tanjug/AP

Kadirov je odgovorio pozivajući se i na islamsko učenje proroka Muhameda.

- Ako imaš četiri žene, onda si srećan. Dve žene su definicija da si pravi muškarac u kući, tri žene su dobre, četiri su sreća. Naš prorok Muhamed tako je rekao - odgovorio je Kadirov.

Nije potpuno utvrđeno koliko žena trenutno ima Kadirov, mada se najčešće tvrdi da ima tri supruge.

On se 1996. godine oženio Medni Musaevnom Kadirovom, sa kojom ima dvanaestoro dece.

Medni je lansirala svoju modnu liniju "Firdavs" u martu 2012. u Dubaiju, koju je kasnije nasledila njihova ćerka Ajšat.

Prema istrazi iz 2021. godine, Kadirov ima i drugu ženu, Fatimu Hazujevu, koju je upoznao na izboru za mis, tok je treća žena pevačica i plesačica Aminat Ahmadova, prenosi Kurir.

Poligamija zabranjena u Rusija

Iako je poligamija tehnički zabranjena u Rusiji, nije neuobičajena u ovoj većinski muslimanskoj južnoj ruskoj republici. Prema islamskom zakonu muškarac može da ima četiri supruge ako može da ih jednako tretira i izdržava, uključujući obezbeđivanje odvojenog mesta za život.

Kadirov, poznat u medijima i kao "Putinov besni pas", javno je podržavao ovu praksu.

- Ja sam za to da čovek ima nekoliko žena ako ih treba i ako može da ih izdržava, kako bi se rešio demografski problem u Rusiji – istakao je.

Takođe je opravdao poligamiju u odnosu na strogu čečensku tradiciju.

- U slučaju da mlada devojka ili razvedena žena izlazi sa muškarcem, njen brat će ubiti i nju i tog muškarca. Bolje je da žena bude druga ili treća supruga nego da bude ubijena – naveo je.

Čak je i zvanična žena Kadirova, Medni, jednom rekla da joj ne bi smetalo da se njen muž ponovo oženi. Objasnila je da je takav muslimanski zakon. Ipak, Kadirov nikad nije javno odavao znakove da ima druge žene. Na zvaničnim dešavanjima prati ga samo Medni, sa kojom ima 12 bioloških i dvoje usvojene dece.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading