GROB MI JE VEĆ SPREMAN: Papa Franja šokirao vernike, a onda je otkrio i ŠTA ĆE DA URADI naredne godine

Autor:

Svet

13.12.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa je priznao da je tokom godine imao problema sa zdravljem

GROB MI JE VEĆ SPREMAN: Papa Franja šokirao vernike, a onda je otkrio i ŠTA ĆE DA URADI naredne godine

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja dao je intervju meksičkoj TV stanici N+ gde je prvi put otvoreno govorio o svojoj smrti i gde bi želeo da bude sahranjen kada za to dođe vreme.

Papa Franja je tokom razgovora naglasio da za sada ne planira da podnese ostavku, a te glasine smatra simpatičnim.

On je, međutim, naglasio da će veoma malo putovati tokom 2024. godine i rekao da je za sada potvrđeno samo putovanje u Belgiju.

Ovo priznanje navelo je mnoge hroničare Vatikana da zaključe da papa ipak nije tako dobrog zdravlja, kao i da je svestan da bi u 2024. mogao da ima ozbiljnijih problema sa svojim stanjem.

Kada je reč o temama u vezi sa smrću i sahranom, papa je otkrio da bi takođe voleo da bude sahranjen u bazilici sv. Marije Velike, koja predstavlja jednu od četiri papske bazilike.

- Kao što sam uvek obećavao Bogorodici, mesto sahrane je već pripremljeno i želim da budem sahranjen u bazilici Svete Marije Velike. Da, na tom mestu jer sam posvećen tom mestu. Uvek sam išao tamo. Uvek nedeljom ujutru. Postoji veoma jaka i velika veza - rekao je papa.

Takođe, papa se osvrnuo na 2023. godinu i rekao da je bila veoma komplikovana kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje.

- Da, bilo je problema. Treba da se pomoliš za moje zdravlje. U starosti nema šminke, dolazi sama i predstavlja se kakva jeste. Ipak, darove starosti se mora znati prihvatiti. Jedan. moramo prihvatiti da se iz druge perspektive može učiniti mnogo dobrih stvari - rekao je papa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading