MISLILA JE DA IMA GRIP, A ONA JE UMIRALA OD TEŠKE INFEKCIJE: Toliko se ZNOJILA i malaksala, šansa da preživi su bile svega deset ODSTO!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

13.12.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova žena je imala mnogo sreće, jer je šansa za preživljavanje minimalna!

MISLILA JE DA IMA GRIP, A ONA JE UMIRALA OD TEŠKE INFEKCIJE: Toliko se ZNOJILA i malaksala, šansa da preživi su bile svega deset ODSTO!

Foto: Shuterstock

Trejsi de Džong Eglin (59) je majka dvoje dece iz Škotske i danas se oseća jako zahvalno jer je uopšte i živa! 

Naime, ona je u januaru ove godine počela da pokazuje simptome slične gripu. Mnogo se znojila i sve teže hodala. Nakon pet dana doživela septički šok i kolabirala te je hitno prevezena u bolnicu. 

Republika

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć je odmah stigla te je ubrzo ustanovljena dijagnoza

 

 

Velika crna masnica na zadnjici 

Tokom pregleda doktori su uočili ogromnu crnu "fleku" preko leve strane zadnjice. Eglini je dijagnostikovan tada nekrotizirajući fascitis - bakterijska infekcija koja je opasna po život. 

Nekrotizirajući fasciitis je retka i potencijalno smrtonosna bakterijska infekcija koja zahvata kožu i potkožna meka tkiva. Infekcija se rapidno širi i "jede" tkivo. 

Stanje se naglo pogoršalo, te je provela deset dana u komi i bila je podvrgnuta brojnim operacijama koje su joj uklonile zaraženo mišićno tkvo. 

 

 

Njenoj porodici je bilo saopšteno da su šanse da preživi svega 10 odsto

- Bilo je tako traumatično, izgubila sam skoro 30 kilograma za svega par meseci. Morala sam ponovo da učim da hodam, a kada sedim gde god da idem moram da nosim poseban jastuk - rekla je nesrećna žena. 

- Taj momenat kada je hitna došla već je bio jasan - pitanje je da li ću ostati živa. Sve je ovo bila jako traumatično za sve nas. Uzrok infekcije i dalje nije jasan, iako bi rezultat mogao biti tako jednostavan i glup  poput urasle dlake - dodala je. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading