ROMAN (15) NIJE MOGAO DA IZDRŽI MALTRETIRANJE DEVOJAKA IZ RAZREDA: Očajna majka gledala samoubistvo sina, dok je stajao na krovu škole, vikale mu da skoči!

Autor:

Svet

26.11.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenik devetog razreda iz mesta Parčovani u Slovačkoj, Roman (15), preminuo od posledica pada sa krova osnovne škole koju je pohađao.

ROMAN (15) NIJE MOGAO DA IZDRŽI MALTRETIRANJE DEVOJAKA IZ RAZREDA: Očajna majka gledala samoubistvo sina, dok je stajao na krovu škole,  vikale mu da skoči!

Foto: Printscreen Novy cas

Nesreća se dogodila tokom odmora 20. novmebra, kada je mladi Roman skočio sa visine. Nažalost, uprkos naporima lekara, dečak je podlegao teškim povredama u bolnici, gde je prebačen nakon nesreće.

Zvaničnici škole i lokalne vlasti suzdržavaju se od detaljnijih komentara, ističući da je trenutno u toku istraga koja će razjasniti okolnosti ovog tragičnog događaja. Gradonačelnik Parčovanija, Marijan Hazuga, izrazio je saučešće porodici, ali je naglasio da će se o detaljima izjasniti tek nakon završetka istrage.

"Kao osnivač škole i statutarni organ sela, imam informacije o onome što se danas dešavalo u školi, ali neću komentarisati ovaj slučaj dok ne bude završena istraga," rekao je gradonačelnik Hazuga. Sličan stav zauzeo je i direktor škole, Ivan Račkovski.

„Trenutno se vodi istraga o tome šta se dogodilo, i neću komentarisati slučaj dok se ne završi“, kratko je izjavio Račkovski. 

Romanov otac, Roman Dominik (47) otvoreno je za slovačke medije govorio o maltretiranju svog sina i traži ostavku direktora škole Ivana Račkovskog.On je podneo krivičnu prijavu policiji zbog toga što je njegov sin bio maltretiran u školi. Nakon nesrećnog pada, Roman je završio u bolnici, gde je podlegao povredama.

„Činjenica da su Romana, kao i druga deca, od kojih su neka već izašla iz škole, maltretirali u školi je prećutna tajna. Direktor škole zna za to“, kaže Roman Dominik, opisujući odnos sa direktorom škole kao zategnut.

„Roman mi je pričao o maltretiranju. Bio sam šokiran kada sam saznao da su ga devojke maltretirale. Verbalno su ga maltretirali, raznim uvredama ili aluzijama na njegov izgled, kosu, odeću, čak i školsku opremu. Dešavalo se i kada je nosio nešto bolje od njih da su mu to pokvarili. Od nas je dobijao džeparac kojim je kupovao opremu za likovno obrazovanje u kojoj je zaista bilo sve. Neko je prosuo lepak na to. Kada sam rekao da mi se to ne sviđa, gotovo da nije bilo odgovora“, kaže ljuti Roman Dominik, opisujući detalje onoga što je prethodilo samoubistvu njegovog sina, tražeći od direktora škole da preuzme odgovornost i podnese ostavku na funkciju.

Majka Iveta je morala sa užasom da gleda kako njen sin sebi oduzima život. Zajedno sa zamenikom direktora škole pokušala je da ga odvrati od njegove namere, ali uzalud.

„Učinio je sve da Romana skine sa krova. Nažalost, nije pomoglo. Rekao sam mu da će za promeniti školu. Krivim sebe što ovo nisam uradila ranije. Sve vreme je stajao na ivici krova. Raširio je ruke i skočio. Odmah pored mene. Kada je pao,  vrisnula sam i morali su da me drže“, kaže skrhana majka koja je šokirana reakcijama dece koja su snimala Romana dok je bio na krovu. 

Mama ne može da razume kako je jedna od devojčica mogla da viče Romanu da skoči.

„Sada neka se pokažu, neka dođu kod nas i kažu nam da su upravo oni vikali „skoči". Imamo ideju ko je to bio“, uglas pričaju roditelji.

Dečakov otac odlučio je da objavi snimak kako bi svi videli šta se dešava u školi. I da se ovo više nikada nijednom detetu ne ponovi...

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading