"DA SMO ZNALI, REAGOVALI BISMO"! Potresna ispovest majke dečaka koji se bacio pod voz zbog maltretiranja vršnjaka!

Autor:

Svet

25.11.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ištvan Pisti (16), koji je preminuo usled samoubistva nakon višemesečnog izlaganja vršnjačkom nasilju, juče je ispraćen na večni počinak uz prisustvo hiljada ljudi.

"DA SMO ZNALI, REAGOVALI BISMO"! Potresna ispovest majke dečaka koji se bacio pod voz zbog maltretiranja vršnjaka!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Na lokalnom groblju u mestu Šimega u Mađarskoj, roditelji su danas sa tugom položili urnu svog sina. Obezbeđenje je takođe bilo prisutno kako bi se sprečilo eventualno pojavljivanje maloletnika koji su zlostavljali Ištvana ili članove njegove porodice.

Pre dve nedelje, dečak je izvršio samoubistvo bacivši se pod voz nakon što su nasilnici snimali zlostavljanje nad njim, ističući njegove probleme sa viškom kilograma. Drugari preminulog Ištvana tvrde da je uvek bio nasmejan, čak i kada ga je nešto tištalo. Majka stradalog dečaka kaže da nije imala saznanja o tome da je njen sin bio žrtva vršnjačkog nasilja.

Petorica dečaka su mesecima maltretirala Ištvana zbog telesne težine, nazivajući ga "BigMek" i zadirkivali ga zbog njegove telesne mase, ponekad ga snimajući kako ga napadaju s leđa i guše.

Celokupan slučaj duboko je potresao mađarsku javnost, a porodica stradalog je izložena kritikama jer "nisu primetili da se nešto dešava s Ištvanom". Sada se majka oglasila, naglašavajući da nije ni u jednom trenutku bila svesna kroz šta njen sin prolazi.

- Da smo znali, reagovali bismo. Ne bi se ovako završilo. Nažalost, nije nam rekao, a ni mi nismo primetili da postoji problem. Tek nakon tragedije su ti snimci stigli do nas. Niko nam ništa nije rekao, nisu progovorili ljudi koji su znali da mog sina napadaju verbalno i na druge načine - navela je majka.

Otkrila je i da je tek nakon smrti saznala da je Ištvan pričao o samoubistvu.

- On je svojim drugovima iz razreda pre nekih mesec dana rekao da hoće da počini samoubistvo. Posle toga ništa nije govorio, pa su oni mislili da nije mislio ozbiljno. Sve vreme se pitam zašto nam nije rekao ništa, zašto oni koji su sve znali nisu rekli ništa. Nije rekao ni zbogom. Čuo se sa ocem pre nego što se ubio - otkrila je majka.

Policija je ispitala najmanje jednog osumnjičenog maloletnika, ali je on navodno tvrdio da je sporni snimak nastao pre godinu dana kao opklada i da se i sam Ištvan smejao tome.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading