"MOJE ĆERKE SU UMALO UMRLE ZBOG KORIŠĆENJA TAMPONA“: Upozorenje ove majke nemojte shvatati olako! (FOTO)

Autor:

Lifestyle

20.11.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Devojke su završile na intenzivnoj nezi i jedva uspele da prežive.

"MOJE ĆERKE SU UMALO UMRLE ZBOG KORIŠĆENJA TAMPONA“: Upozorenje ove majke nemojte shvatati olako! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Majka šestoro dece iz Indijane upozorava na upotrebu tampona nakon što su dve njene ćerke poslate u bolnicu sa sindromom toksičnog šoka.

- Iskreno smo mislili da ćemo ih izgubiti - rekla je za Kenedi njuz Džejvon Džonson (46) iz Elkharta.

Njena ćerka Devajn (21) razbolela se u maju 2022. nakon što je koristila super-upijajući tampon. Tek što joj je prošla menstruacija dobila je simptome slične gripu i nije mogla da hoda. Najpre je provela nedelju dana na odeljenju intenzivne nege.

Već u julu iste godine njena sestra Džaja (17) doživela je slične simptome tokom porodičnog odmora na Floridi.

- Tampone je koristila tek prvi put u poslednja dva dana. Bili smo na Floridi na porodičnom odmoru, a ona je samo htela da iskoristi vreme za kupanje – priča njena majka Džejvon.

U početku je mislila da Džaja ima toplotni udar, jer su joj pocrveneli dlanovi, a onda je devojka dobila virusnu infekciju, mučninu i izrazito visoku temperaturu. U hitnoj pomoći su joj dali samo analgetik. Kad se Džaja onesvestila, urgentno je prevezena u bolnicu.

Džaji je dijagnostikovana sepsa od sindroma toksičnog šoka, baš kao i njenoj sestri Devajn.

Sindrom toksičnog šoka, često povezan sa upotrebom tampona, je bakterijska infekcija koja pogađa jednu od 100.000 osoba, prema Klivlendskoj klinici. Može da izazove ozbiljno oštećenje organa, ali i da se završi fatalno, prenosi Njujork post.

- Bio je to „deža vi“ trenutak kada smo dobili istu dijagnozu za Džaju samo 30 dana kasnije – priznala je njihova majka i dodala:

- Izveli smo stariju ćerku sa odeljenja intenzivne nege i još se oporavljala, a onda je mlađa ćerka takođe završila na intenzivnoj nezi, i to u mnogo gorem stanju.

 

 

Lekari su joj, tvrdi, rekli da su infekcije njenih ćerki uzrokovane „hemikalijama veće snage“ u tamponima koji imaju supermoć upijanja.

- Lekari su ocenili da je Džaja koristila ove tampone onda kad joj nisu bili potrebni. Tamponi koji imaju posebnu moć upijanja sadrže drugačiju vrstu hemikalije sa većom potencijom – objasnila je Džejvon.

Ona je dodala da su njene ćerke koristile tampone iz iste kutije, ali ih nisu nosile tokom noći dok su spavale.

I Dajvon i Džaja su se sporo oporavljale, a godinu dana kasnije odlučile su da nikada više neće kupiti tampone.

Porodica Džonson ostaje usredsređena na pomoć svojim ćerkama da prebrode ovo iskušenje.

- Moj muž i ja smo zahvalni, jer su nam ćerke preživele – zaključila je Džejvon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading