BIO JE U PRAVU! Mladi Amerikanci šokirali svet i počeli mosovno da PODRŽAVAJU Osamu Bin Ladena! OVO JE RAZLOG VELIKOG PREOKRETA

Autor:

Svet

18.11.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretraga za pojam "Pismo Americi" na TikToku pokazuje da neki od najpopularnijih povezanih isečaka imaju više od milion pregleda

BIO JE U PRAVU! Mladi Amerikanci šokirali svet i počeli mosovno da PODRŽAVAJU Osamu Bin Ladena! OVO JE RAZLOG VELIKOG PREOKRETA

Foto: livemint.com printscreen

Dokument, preciznije pismo koje je navodno 2002. godine napisao ubijeni vođa Al Kaide Osama Bin Laden preko noći je na aplikaciji TikTok postalo viralno.

Što je loš luđe, Bin Ladenove stavove na TikToku masovno su počeli da podržavaju mladi Amerikanci.

Dokument na dve stranice koji je objavio Guardian, pismo je koje je Bin Laden napisao 2002. godine kao polemiku protiv SAD i objašnjenje ideologije koja ga je navela da orkestrira napade 11. septembra.

Iako je zapaljivi dokument sada star 21 godinu, neki su tekst videli kao način da se da smisao trenutnim svetskim događajima, uključujući rat Izraela i Hamasa. 

Pretraga za pojam "Pismo Americi" na TikToku pokazuje da neki od najpopularnijih povezanih isečaka imaju više od milion pregleda.

"Svako bi trebalo da ga pročita", rekla je jedna korisnica TikToka, upozoravajući da ju je pismo ostavilo "vrlo razočaranom" i "zbunjenom". 

Druga korisnica rekla je kako je imala "egzistencijalnu krizu" nakon što je pročitala dokument i da joj je to promenilo ceo pogled na život.

"Zapravo mi je tako neverovatno da je terorizam prodat kao takva ideja američkom narodu... da se ova grupa ljudi, nasumična grupa ljudi, odjednom probudi jednog dana i jednostavno vas mrzi... to nema smisla", naveo je drugi korisnik TikToka.

“Bio je u pravu za sve”, napisao je treći TikToker iu Nebraske.

Bin Laden se u pismu Americi između ostalog dotakao i Izraela.

"Stvaranje i nastavak Izraela jedan je od najvećih zločina, a vi ste vođe njegovih zločinaca. Svaka osoba čije su ruke uprljane doprinosom ovom zločinu mora da plati njegovu cijenu i to tešku", poručio je Bin Laden.

Militant rođen u Saudijskoj Arabiji tada je napisao da se Palestinci moraju "osvetiti", zajedno s narodom Avganistana. 

Navodna uloga u ugnjetavanju Palestinaca i Muslimana, prema Bin Ladenu, bila je opravdanje za ubistvo američkih civila.

"Američki narod plaća poreze i finansira avione koji nas bombarduju u Avganistanu, tenkove koji napadaju i uništavaju naše domove u Palestini, vojske koje okupiraju naše zemlje u Arapskom zalivu i flote koje osiguravaju blokadu Iraka", stoji u pismu. 

"Zbog toga američki narod ne može biti nevin za sve zločine koje su protiv nas počinili Amerikanci i Jevreji", dodao je Bin Laden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading