PENZIONERIMA I 10.000 EVRA GODIŠNJE! Država se otvorila kao nikad pre, evo šta bi svi jedino trebalo da urade

Autor:

Svet

15.11.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, predloženo je da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada

PENZIONERIMA I 10.000 EVRA GODIŠNJE! Država se otvorila kao nikad pre, evo šta bi svi jedino trebalo da urade

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nemački ministar privrede Robert Habek predložio je da određenim kategorijama penzionera u ovoj zemlji treba povećati penzije do te mere da godišnje mogu da dobiju i 10.000 evra.

Kako je širom Nemačke sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, Habek je predložio da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada.

Ova suma koju bi penzioneri dobili bila bi zapravo objedinitelj sume od doprinosa poslodavca za penziono osiguranje, kao i osiguranje od nezaposlenosti.

Ako se penziona revolucija kojoj Habek teži stvarno dogodi, penzije bi trebalo da se isplaćuju direktno kao bonus. Za starije osobe to znači dodatnih 10,6 posto na bruto platu.

Za ljude koji žele steći finansijsku prednost kako budu stariji, penziona revolucija bi definitivno bila unosan posao.

Međutim, penziona revolucija ne bi svima dala prednost. Predlog ministra privrede Habeka odnosi se samo na one koji su dostigli standardno ​​doba za odlazak u penziju.

Iz ove mere su isključeni oni koji su u penziju otišli pre vremena ili oni koji su zbog raznih propisa prestali da rade ranije od planiranog, piše Feniks magazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pravo i pravda

15.11.2023 14:52

Eeeee da je PRAVDE u ovoj Srbiji država bi morala svakom penzioneru koji nije dobio stan ili plac ili kuću od onoga što je odvajao za stambeni fond, dok je radio, da prizna PRAVO na nadoknadu sredstava jer mnogo njih je iz tog fonda dobilo to što sam naveo... Eee zato nema PRAVDE ako se ne usvoji PRAVO na povraćaj uloženih sredstava u taj fond...!!!

Darko

15.11.2023 16:51

To je ozbiljna država, koja misli o najstarijima, a ne pokloniti crkavicu penzionerima, u ozbiljnoj državi se pomažu i radnici koji dobiju otkaz, tada država im dodeljuje socijalnu pomoć da imaju dok ne nađu drugi posao, kod nas se to nikada neće desiti, zbog dobijanja posla preko stranke, tamo nema partijskog zapošljavanja, već se ceni rad i diploma sa znanjem, a ne kupljene diplome bez znanja. Dolaze nesposobni partijski drugari.