PENZIONERI, DO PETKA STIŽU PARE! Ako ste u OVOJ grupi, proverite račune - do kraja novembra "kapnuće" još 20.000 dinara!

Autor:

Vesti

06.11.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata penzija za mesec oktobar započela je 2. novembra. Ovo je prva isplata povećanih penzija, koje su uvećane za 5,5% u odnosu na septembar, a penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih stići će u petak.

PENZIONERI, DO PETKA STIŽU PARE! Ako ste u OVOJ grupi, proverite račune - do kraja novembra "kapnuće" još 20.000 dinara!

Foto: shutterstock

Penzije za korisnike iz kategorije samostalne delatnosti, vojnih i poljoprivrednih penzija su isplaćene do 4. novembra. Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih biti isplaćene 10. novembra.

Na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije, ministar finansija Siniša Mali najavio je vanrednu indeksaciju penzija, što će rezultirati povećanjem od 14,8% za penzionere od januara.

Stiže i 20.000 dinara!

Ministar Mali takođe je nedavno u Skupštini Srbije najavio da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra. Ova vrsta pomoći će biti dostupna svim korisnicima penzija, privremenih naknada, invalidima i korisnicima privremenih naknada iz PIO Fonda.

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading