POZNATO KADA PENZIONERIMA STIŽE 20.000 DINARA! Otkriveni svi detalji!

Autor:

Vesti

23.10.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom današnje sednice Skupštine Srbije, dok je iznosio detalje predloženog budžeta za 2024. godinu, ministar finansija Siniša Mali je takođe obavestio prisutne o jednokratnoj finansijskoj podršci za penzionere. Ministar je naglasio da će država isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 20.000 dinara penzionerima 30. novembra ove godine.

POZNATO KADA PENZIONERIMA STIŽE 20.000 DINARA! Otkriveni svi detalji!

Foto: Shutterstock

Novac

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i privremenih naknada, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod PIO Fonda.

Kako se prijaviti za pomoć od 20.000 dinara?

Naime, ova vrsta pomoći države biće uplaćivana automatski, tj. prijava za istu neće biti potrebna.

Povećanje penzija u januaru!

Pored ove jednokratne pomoći, penzionere u januaru očekuje još jedno povećanje penzija, od 14,8 odsto!

Podsećamo, jednokaratna pomoć penzionerima nije nova "kategorija" pomoći u Srbiji. Država je isplaćivala i 2016. godine ali i kasnije.

Novčanu pomoć su dobijali penzioneri iz svih kategorija, a iznos pomoći je najčešće bio 5.000 dinara, nekad i manje, a isplata je išla pred Novu godinu. U 2021. kroz tri isplate penzionerima je dato oko 90 evra pomoći.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading