MAĐARI BESNI, DIŽU USTANAK U UKRAJINI? Mađarski ministar uputio OZBILJNU PRETNJU, ovaj region bi mogao prvi da eksplodira!

Autor:

Svet

14.11.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanski rat u Ukrajini može da izbije zbog pitanja prava mađarske manjine u regionu Zakarpatja. Ovo je upozorenje koje je izneo bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom Jutjub kanalu. On je rekao da postoji mogućnost da Mađari u Ukrajini pokrenu pobunu protiv politike predsednika Volodimira Zelenskog.

MAĐARI BESNI, DIŽU USTANAK U UKRAJINI? Mađarski ministar uputio OZBILJNU PRETNJU, ovaj region bi mogao prvi da eksplodira!

Foto: Tanug/AP, Pixabay

Ova izjava usledila je nakon što je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio da Ukrajina nema nameru da rešava pitanje prava mađarske manjine u Zakarpatju. Sijarto je takođe istakao da Budimpešta nije odobrila izdvajanje 500 miliona evra iz Evropskog mirovnog fonda Kijevu.

Sijarto je prokomentarisao da će "neki region morati da eksplodira“ i da sve ukazuje na to da će to biti upravo Zakarpatje. On je kritikovao akcije predsednika Zelenskog i izrazio zabrinutost da će one dovesti do "početka građanskog rata“ u Ukrajini.

Ova situacija dodatno je komplikovana zbog rastućeg rascepa između vojnog i civilnog rukovodstva Ukrajine. Američki mediji su izvestili o negativnoj reakciji kancelarije Zelenskog na izjave glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o zastoju u prednji. Osim toga, operacije Kijeva u poslednje vreme nisu dale željene rezultate, dok se "Ukrajina suočava sa pojačanim ruskim napadima na istoku“.

Ova situacija izaziva zabrinutost u evropskim prestonicama i među članovima Republikanske partije u Sjedinjenim Državama, koji su sve skeptičniji u pogledu pomoći Kijevu. Uprkos tome, Zelenski se može pohvaliti svojim radom, kako je to prokomentarisao mađarski ministar Sijarto.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading